Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2022. január 23., 10.38
Két kapufa, sok lehetőség, de hiába…

Vereséget szenvedett az UTA, az Argeș megelőzte a tabellán

Írta: Kurjatkó Péter
2021. november 28., 18.51 Vasárnap / Arad

Pénteken megjelent a Hivatalos Közlönyben az a kormányrendelet, amely megengedte a stadionok 30%-ának elfoglalását zöldigazolvánnyal rendelkezőknek. A 12. játékos, a szurkolók (inkább bérletesek) előtt a mieinké volt a kezdőrúgás.
Az UTA első nagy helyzete a 11. percben adódott, Desley Ubbink bombázott kapura. Rá 4 percre az argeși Ișfan elvágódott a 16-oson belül, 11-est kértek, nem kaptak. Letámadott az UTA, Dangubic jól passzolt vissza egy labdát a partvonal mentéről Ubbinknak, aki belsővel kapura helyezett, de kivédték. A kipattanót sajnos Miculescu nem érte el időben. Latovlevici és Miculescu is sárga lapot kapott, miután David M. könyöke orrvérzést okozott Iasminnál, s ő pedig túl vehemensen reagált erre.
Nagyon jó, többszöri támadást kezdeményezett az UTA Ubbink, Roger, Vukcevic által. Latovlevici lába mentette meg őket a góltól. Roger szabadrúgásával folytatta az UTA a kitartó támadásokat, de 0:0-val vonultak le szünetre.
A fordulás után mindkét csapat próbálkozott, Miculescu eljutott a vendégek kapujáig, blokkolták. Bathát váltotta Hora, Bálint László a támadást próbálta erősíteni. Dangubic akkora kapufát lőtt, hogy az állomáson is hallhatták. Ha bement volna, les miatt nem adták volna meg. Majd Hora beadását kaparintotta meg a vendégek kapusa. Ellentámadás, Ișfan bombáját az aradiak blokkolták, szerencsére! Rogert elkaszálták. Élénkült a meccs, sokkal jobban játszottak a piros-fehérek a 2. félidőben. Filip D. ismét kapura rúgott, de sajnos megfogta a hálóőr. Majd ismét Dangubic a másik kapufát is eltalálta.
Antal Liviu is bejött a 71. percben, Roger helyére. A vendégeknél csatár helyett középpályást küldtek be, reagálva az UTA támadássorozatára. Üres kapunál Erico da Silva hátulról, alulról csúszott be egy beadásnál, max. 1 méterről kapu mellé pördítette.
A 80. percben jött a hideg zuhany! Latovlevici szögleti beívelését a portugál Joao Miguel jól fejelte kapura, Balaurut átívelve bepottyant a kapufa belső tövéhez, 0:1!
A bekapott gól után kissé összeesett az UTA, igazán veszélyes támadó játékot már nem láttunk tőlük. 
A 90+2. percben az ollózni készülő Ericet közrefogták, fellökték, de a 18 méterről (szerintem) járó szabadrúgást nem adták meg. Végeredmény 0:1.
A meccs utáni nyilatkozatában Bálint László azt mondta, hogy igazából nincs amit felrójon a játékosainak, mert látszott, hogy lelkesen próbálkoztak, támadtak, de az esélyeket kihagyták.

 ***
Az FC Argeș haza sem utazik, hiszen immár feldobódva, szerdán Temesváron a Politechnikával fog megmérkőzni a Román Kupa negyeddöntőjében, 18.30 órától. 
Egyéb kupameccsek: Chindia–Sepsi, Buzău–Voluntari, az UTA-t kiejtő Filiași az Universitateával csatázik.

Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu