Visszavágott a Spadaunak, nyolcas döntőben a Ferencváros

2023. március 22. 17:00 (szerda) /

A Ferencváros 12:8-ra nyert a vendég Spandau Berlin ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 10. fordulójában, így négy körrel a vége előtt biztosította helyét a sorozat nyolcas döntőjében.

Varga Zsolt jelenleg harmadik helyen álló együttese a hátralevő mérkőzéseken így azért harcol majd, hogy minél előrébb végezzen csoportjában, melyből az első négy jut a belgrádi végjátékba.

Eredmények: FTC-Telekom Waterpolo–Spandau Berlin 12:8 (2:1, 3:1, 3:3, 4:3). A magyar csapat gólszerzői: Argiropulosz 4, Vigvári 3, Pohl, Merkulov 2-2, Varga 1.

Korábban játszották: Genesys OSC Újbuda–Brescia 14:14 (1:3, 4:5, 4:5, 5:1).

Január elején, a két csapat németországi mérkőzésén a berliniek nagy meglepetésre 11:10-es győzelmet arattak, ezzel együtt is a magyar bajnok és kupagyőztes volt a találkozó favoritja.

A Ferencvárost csak a mérkőzés egy-egy rövid szakaszában tudta ezúttal megszorongatni a kapus Baksa Lászlót foglalkoztató berlini csapat, a zöld-fehérek a kulcspillanatokban rendre riválisuk felé kerekedtek – Varga Dénes félrenézős gólja élményszámba ment - és magabiztosan diadalmaskodtak.

Varga Zsolt együttese a következő fordulóban, április 4-én a Jug Dubrovnik vendégeként ugrik medencébe.

(MTI)

 

A ferencvárosi Daniil Merkulov (b) és Mateo Cuk, a Spandau 05 Berlin játékosa

(Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Hozzászólások