Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2020. január 18., 19.43
Kolozsvári “U”–FCM UTA 2:2 (1:1)

Zaharia gólpasszal mutatkozott be

Írta: Berki Fláviusz
2008. március 02., 23.00 Vasárnap / Arad
Kolozsvári Ion Moina stadion, puha talajú pálya, borús idő, 4500 néző. Vezette:Victor Berbecaru (Vâlcea) – 7,5, Octavian Sovre (Nagyvárad), Sorin Caia (Temesvár) 7-7. Tartalék játékvezető: Laurenţiu Danşa (Nagyvárad). Szakszövetségi megfigyelők: Ion Mureşan (Temesvár), Florin Halagian (Bukarest).


“U”:Merlier – Sorin Rădoi, Astorga, Bilica, Milan Jovanovic (Alin Savu – 77.) – Silvăşan (Claudiu Răducanu – 74.), Zeno Bundea (Radu Sabo – 84.), Boudarene, Gigel Coman – Goga, Nemanja Jovanovic. Edző: Mészáros Alpár.

UTA:Tudor – Bălan, Chiţa, Amoreirinha, Mihuţ – Hidişan, Todea, Mărginean, Florin Dan (Bumbac – 90.) – Bălţoi, Zaharia (Opriţa – 72.). Edző: Marin Barbu.

Sárga lap: Silvăşan (61.), Coman (84.), Astorga (90+3.), illetve Bălan (10.), Florin Dan (41.), Amoreirinha (61.), Todea (77., 85.).
Kiállítva: Cristian Todea (85.).

Percről percre:
4. perc: Ígéretes aradi ellentámadás után Bălţoi lövését védte Merlier kapus.
7.: Sorin Rădoi szabadrúgás-beadása szállt el az aradi kapu előtt.
9.: Goga 17 méteres lövése keltett riadalmat, de egy aradi védőről a labda szögletre vágódott.
11.: Gigel Coman bal oldali beadását Silvăşan senkitől sem zavartatva (Chiţa mellől ugrott fel) 7 méterről a vonalon leragadt Tudor kapujába fejelte: 1:0.
25.: Zeno Bundea 22 méterről az aradi sorfalba rúgta a labdát szabadrúgásból.
34.: Coman 25 méteres szabadrúgását fogta Tudor kapus.
36.: Szokványos aradi támadás után Hidişan ívelt középre, a berobbanó Bălţoi a jobb felső sarokba fejelt: 1:1.
40.: Zaharia kezdett magánakcióba, majd 25 méterről fölé lőtt.
43.: Florin Dan passzolt középre, Todea sarokkal beleért a labdába, amely Bălţoihoz került, utóbbi pedig fordulásból lőtt Merlier karjaiba. Előtte viszont Caia partjelző – tévesen – lest jelzett Bălţoinál.
50.: Milan Jovanovic nagy bedobása Chiţán és Amoreirinhán is átugrik, a berobbanó Silvăşan, a felszabadítani igyekvő Mihuţ elől, talpalásgyanús mozdulattal az aradi kapuba lövi a labdát: 2:1.
56.: Goga 22 m-es lövése kapu fölé szállt.
57.: Florin Dan lőtt 25 méterről kapu mellé.
60.: Silvăşan ugrott ki egyedül a kapussal, de Tudor kapus bravúrral szögletre mentett.
62.: Hidişan bal oldali szögletbeadását Zaharia a rövid saroknál megcsúsztatta, a hosszú saroknál érkező Amoreirinha pedig az öt és felesen belülről a kapuba belsőzött: 2:2.
68. Nemanja Jovanovic hozta helyzetbe Gogát, akinek a lövését Tudor védte.
80.: Răducanu iramodhatott meg az aradi kapu felé, de Bălan szorításában kapu mellé lőtt.
90+3.: Egy hazai szögletnél Astorga ütközött Tudorral, támadószabálytalanság miatt kifelé járt szabadrúgás.

A Besztercei Gloria elleni gyatra UTA-teljesítmény után kevesen gondolták, hogy az aradiak akár egy pontot is el tudnak hozni a Kolozsvári “U” otthonából. A mérkőzés előtti héten ráadásul Marin Barbu mesternek a teljes bal oldala lerobbant, amiért improvizálnia kellett. Vasiljevic és Simao helyén ezúttal Mihuţ és Florin Dan játszott. Sajnos, nem túl nagy sikerrel, ugyanis a hazaiak mindkét gólját jobb oldali középpályásuk, Cristian Silvăşan szerezte, aki az említettek oldalán igen aktív volt. Igaz, az első gólnál Chiţa és nem Mihuţ maradt le Silvăşanról, míg a második találatnál Silvăşan meglehetősen talpalásgyanús körülmények között juttatta az aradi kapuba a labdát. Florin Danról csak annyit, hogy támadásban hozzátett az aradiak játékához, ám védekezésben kicsit magára hagyta védő kollégáját, Mihuţot. Miután jobblábas játékos, bal oldalról befelé cselezve pár jónak ígérkező lövése volt, és pár remek passzt is kiosztott.

Zaharia érkezésével sokkal hatékonyabb lett az aradiak támadósora, hiszen a masszív, jól fejelő játékos a sereghajtó elleni mérkőzésen két védőt is lekötött, így Bălţoinak több mozgástere maradt, amit az első gólnál ki is használt, és még pár sikeres ellentámadás benne volt játékában. Úgy látszik, az UTA-nak ez a kontrajáték jobban fekszik, mint az, ha neki kell irányítania. Nem mellesleg pedig Zaharia volt az, aki a második aradi gólnál megcsúsztatta Hidişan szögletbeadását, tehát gólpasszal debütált az UTA-ban. Reméljük, a hátralévő mérkőzéseken a gólszerzés is összejön neki.

A tavaszi szezon előtt nem véletlenül kért Barbu mester még egy jó középhátvédet. Ezen a találkozón is bebizonyosodott, hogy az UTA-ra nem egy, hanem legalább két középhátvéd is ráférne. Jómagam csak azt nem értem, hogy annak idején Constantin Bumbac miért lett leigazolva, ha másfél éves aradi itt-tartózkodás után sem képes sikeresen beépülni a csapatba.

Az “U” elleni mérkőzésen bebizonyosodott, hogy Cristian Todea csapatkapitány valamennyi bajnoki mérkőzésén inkább a szívére, mint az eszére hallgat. A piros-fehér színekért kifulladásig hajtó játékosnak ezen a találkozón nem lett volna szabad sárga lapot kapnia, erre beszerzett kettőt, amire rögtön piros lap következett.
Ez azt jelenti, hogy a Galaci Oţelul elleni jövő szombati hazai bajnokin nem léphet pályára. Lehetséges, hogy Todeát hazai pályán már nem is fogjuk látni játszani, hiszen miután minden sárga lap után eltiltott lesz, kicsi a valószínűsége, hogy az idegenbeli mérkőzéseken megállja durváskodás nélkül.

Az “U” elleni mérkőzést látva ki kell jelentenünk, hogy az aradiak csapatjátéka még nem állt össze, s bár a törökországi torna sem volt elegendő az egység megvalósítására, reméljük, mihamarabb összerázódik ez az UTA. Gondolom, nem nehéz kitalálni, mi lesz ellenkező esetben.
Szóljon hozzá
CAPTCHA Image
<%freshnews%>
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu