Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Szombat, 2020. augusztus 15., 22.47

Temes

Augusztus 15-e Szűz Mária mennybevétele – régi magyar nevén Nagyboldogasszony – ünnepe. A máriaradnai kegytemplomban 11 órakor Pál József Csaba megyéspüspök mutat be szentmisét. A szentmise koncelebránsa, Antonín Basler olmützi (Olomouc, Csehország) meghívott segédpüspök a koronavírus-járvány miatt ezen a szentmisén nem tud jelen lenni, bánsági látogatását egy későbbre időpontra halasztotta.
Bővebben Péntek, 2020. augusztus 14., 10.14
Fotó: IPJ Timis
Csütörtökön a déli órákban hatalmas dugó keletkezett a Temesvár–Arad országúton, miután felrobbant és kigyulladt egy ammóniumnitrátot szállító kamion egyik kereke. A robbanásveszélyes rakományt szállító kamionhoz kihívták a tűzoltókat, a rendőrök leállították a forgalmat mindkét irányban.
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 13., 18.04
Fotók: Romanian Chamber Orchestra
Nyáresti álom címmel két klasszikus zenei rendezvényre kerül sor Aradon és Temesváron, ahol a Romanian Chamber Orchestra mesterkurzusán részt vevő fiatal zenészek mutatkoznak be a zenerajongóknak.
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 13., 08.30
A csáki Kula (Fotó: magyarvagyok.hu)
Mint azt korábban hírül adtuk, európai forrásokból újul meg Csák város (a köznyelvben Csákova) nevezetessége, a középkori lakótorony, amelyet a helybéliek Kulának neveznek. A Csáki Polgármesteri Hivatal kivitelezőt keres a 3,2 millió lejes beruházás megvalósítására.
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 13., 08.18
Dr. Erdei Ildikó igazgatónő (Forrás: facebook.com)
Az államfő a napokban bejelentette, hogy 2020. szeptember 14-én biztosan lesz iskolakezdés, de az oktatási formák, a járványhelyzet függvényében, megyéről megyére, településről településre, iskoláról iskolára változhatnak. Milyen formában indulhat be az oktatás szeptembertől Temes megye legnagyobb magyar oktatási intézményében, a Bartók Béla Elméleti Líceumban? – kérdeztük dr. Erdei Ildikó igazgatónőtől.
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 13., 04.00
Fotó: tion.ro
Újszenteshez hasonlóan Újmosnica is lassan összenő a megyeszékhellyel, és temesváriak ezrei költöznek ki a nagyvárossal szomszédos nagyközségbe. Az ingázók nagy száma miatt csúcsidőben pokoli a forgalom a Temesvár–Újmosnica megyei úton, amelynek hétfőn elkezdődött a kiszélesítése.
Bővebben Szerda, 2020. augusztus 12., 11.08
A piski vasúti kórház lesz Hunyad megye koronavírus-kórháza
Csúcsot döntött augusztus 11-én a napi új fertőzések száma Hunyad megyében, amikor 51 új esetet regisztráltak, legtöbbet közülük (24-et) Szászvároson. A korábbi csúcs (napi 50 új fertőzött) még április 11-én, vagyis a járvány első hulláma idején volt.
Bővebben Szerda, 2020. augusztus 12., 10.49
Fotó: CSA Steaua
Sürgősen összehívták a temesvári önkormányzatot augusztus 11-én délutánra, egy stadionépítési határozattervezet jóváhagyása érdekében. A tanácsosok a „Sportpályák és fémszerkezetes stadion létesítése” című beruházás megvalósíthatósági tanulmányáról kellett szavazzanak, amely a Buziási úton valósulna meg a közeljövőben.
Bővebben Szerda, 2020. augusztus 12., 09.39
A józsefvárosi műemlék víztorony (Fotó: wikimedia.org)
A Temesvári Városháza és a Norvég Alap anyagi támogatásával elkezdődhet a józsefvárosi víztorony felújítása és kulturális központtá való átalakítása. A víztornyot 1913–14-ben építették Székely László, a város akkori főépítésze tervei alapján.
Bővebben Kedd, 2020. augusztus 11., 10.44
A Kossuth Lajos tér és az Alkotmány utca találkozásánál kiépített emlékhely
Magyarország politikai főterén, a budapesti Kossuth Lajos tér és az Alkotmány utca találkozásánál készült el a trianoni diktátum 100. évfordulójára a legfontosabb emlékmű, amely nem szokványos, de annál ötletesebb módon lett megalkotva. A COVID–19-világjárvány miatt azonban majd csak 2020. augusztus 20-án adják át.
Bővebben Kedd, 2020. augusztus 11., 10.33
Néhány flakon Remdesivirt kapott Temesvár
A Victor Babeș Járványkórházba megérkezett az első 35 flakon Remdesivir, az Európai Bizottság finanszírozta tétel részeként. A gyógyszer 7 súlyos állapotban levő koronavírusos beteg kezelését biztosítja, de a következő napokban további 150 flakon érkezését várják Temesváron.
Bővebben Kedd, 2020. augusztus 11., 09.18
Több repülőjárat Bukarestbe
Augusztus 7-től, péntektől újraindította Temesvár–Bukarest repülőjáratait a Blue Air légitársaság, szeptember 4-től pedig a Ryanair járatai is újra közlekednek Temesvár és az ország fővárosa között. A Tarom légitársaság heti 10 járatával együtt hetente 23 repülőjárat közlekedik Temesvár és Bukarest között.
Bővebben Hétfõ, 2020. augusztus 10., 10.11
Fotó: wikipedia.org
Facsádon és a hozzá tartozó Kisbékésen, Facsádkistelepen és Temeresen eddig 68 COVID–19-vírussal fertőzött személyt azonosítottak, ketten belehaltak a betegség szövődményeibe. A vesztegzár feloldása után is kötelező a maszkviselés a zsúfolt külső tereken, 30 napig tilos vásárok és ünnepségek megtartása.
Bővebben Hétfõ, 2020. augusztus 10., 09.55
Fotó: IPJ Timis
Halálos kimenetelű ütközés történt szombaton Hidasliget határában, a 691-es megyei úton. Egy nagy sebességgel száguldó motoros egy jobbkanyarban átsodródott a szemközti sávba, és frontálisan ütközött egy szembejövő terepjáróval. Az ütközés következtében a motoros egy kukoricatáblában kötött ki, és életveszélyes sérüléseket szenvedett.
Bővebben Hétfõ, 2020. augusztus 10., 09.27
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu