Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Vasárnap, 2021. december 05., 07.07
https://kolozsvar.mfa.gov.hu/page/kerelembeadas

Temes

Megnyílt a karácsonyi vásár, ünnepi fényárban úszik a belváros
December elsején, a nemzeti ünnep tiszteletére kigyúltak az ünnepi fények, és megnyílt a karácsonyi vásár Temesvár belvárosában.
Bővebben Csütörtök, 2021. december 02., 17.42
Kopeczny Zsuzsa régész történelmi témájú előadása
A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából online konferenciát szervezett 2021. november 26-án, pénteken a Kolozsvári Akadémiai Bizottság (KAB) Bánsági Regionális Munkabizottsága.
Bővebben Csütörtök, 2021. december 02., 17.32
„A zene kikapcsol, lenyugtat és felvidít”
Nehéz volt elképzelni, de végül sikerült megvalósítani. Így jellemezhető az idei VIII. Kultúr-Péntek program megszervezése, mivel a járványügyi helyzet miatt ismét kreatív megoldásokat kellett találjunk arra, hogy a temesvári és a vidéki diákok együtt, de mégis külön és biztonságban töltsenek el egy pénteki napot a kultúra jegyében.
Bővebben Szerda, 2021. december 01., 18.13
A szállításügyi miniszter elégedetlen a déli körgyűrű kivitelezési munkálatainak előrehaladásával 			             Fotó: tion.ro
A szociáldemokrata Sorin Grinedeanu, a saját pártja által lemondatott exkormányfő frissen kinevezett szállításügyi miniszterként tért vissza Temesvárra november 27-én, szombaton. 
Bővebben Vasárnap, 2021. november 28., 19.24
Oltási maraton a nemzeti ünnepen
A temesvári Katonakórház oltási maratont szervez Románia nemzeti ünnepe alkalmából, a Vasutas Stadionban létesített tábori kórházában (Nera utca 4. szám).
Bővebben Vasárnap, 2021. november 28., 19.21
Látványos fotókiállítás a Művészeti Múzeumban
A temesvári Művészeti Múzeum földszinti kiállítótermeiben november 26-án, pénteken nyílt meg Constantin Duma fotóriporternek, az Agerpres hírügynökség temesvári munkatársának dokumentumfotó-kiállítása.
Bővebben Vasárnap, 2021. november 28., 19.09
Aszfaltos út vezet Vizma faluba
A Temes Megyei Tanács egy újabb eldugott falut, a Temesszékás községhez tartozó Vizmát kötötte rá a megye aszfaltos úthálózatára, miután leaszfaltozták a Krimárvárát (Crivobara) Vizmával összekötő 4,4 km hosszú köves utat.
Bővebben Vasárnap, 2021. november 28., 19.03
A hosszú hétvége és a nemzeti ünnep alkalmából kaput nyitnak a temesvári karácsonyi vásárok, amelyek legalább három helyszínen várják a látogatókat.
Bővebben Csütörtök, 2021. november 25., 17.31
A német Corratec cég Temesvárt választotta európai beruházásainak bővítése színhelyéül – adja hírül közösségi oldalán Dominic Fritz polgármester.
Bővebben Szerda, 2021. november 24., 16.48
Fekete-Nagy László viszonzásul egészségügyi maszkokat ad át ft. Szilvágyi Zsolt józsefvárosi plébánosnak a Máltai Szeretetszolgálat részéről (Fotók: Facebook.com)
A Szegények V. világnapja alkalmából adománygyűjtést szervezett a rászorulók számára a temesvár-józsefvárosi plébánia egyházközsége.
Bővebben Szerda, 2021. november 24., 15.56
Fotó: banatulazi.ro
Nagyszabású rendőri akcióra került sor november 23-án a reggeli órákban Temes megyében, amelyben mintegy 100 rendőr és csendőr vett részt.
Bővebben Kedd, 2021. november 23., 17.42
Elkészült az egészségügyi dolgozók számára épített hatemeletes ANL-tömbház
A temesvári önkormányzat kedd délutáni ülésének napirendjén van az Országos Lakásügynökség (ANL) építette tömbházlakások kiutalási feltételeinek a módosítása.
Bővebben Kedd, 2021. november 23., 17.36
Nem kell tovább halmozni a hulladékot
Elektronikai hulladékról van szó, olyanokról, amelyek egy háztartásban felhalmozódnak, és nem szabad a hagyományos szeméttárolóba dobni őket, a havi elektronikai hulladékgyűjtés pedig kevésnek bizonyul a legtöbb helyen.
Bővebben Kedd, 2021. november 23., 17.35
Drasztikus viteldíjdrágulások a közszállításban
A Temesvári Közszállítási Vállalat (STPT) közleményben tudatja az utazóközönséggel, hogy a városban és a metropolisz övezetben érvényes közszállítási viteldíjak, illetve a bérletek árának „kiigazítását” javasolja a temesvári önkormányzatnak. 
Bővebben Hétfõ, 2021. november 22., 17.40
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu