Arad | Fehér | Hunyad | Krassó | Temes
Jelenidő  |  Álláspont  |  Krónika  |  Sport  |  Gazdaság  |  Kultúra  |  Ifi  |  Egészség  |  Hitélet
Kedd, 2020. augusztus 11., 21.48

Temes

A józsefvárosi műemlék víztorony (Fotó: wikimedia.org)
A Temesvári Városháza és a Norvég Alap anyagi támogatásával elkezdődhet a józsefvárosi víztorony felújítása és kulturális központtá való átalakítása. A víztornyot 1913–14-ben építették Székely László, a város akkori főépítésze tervei alapján.
Bővebben Kedd, 2020. augusztus 11., 10.44
A Kossuth Lajos tér és az Alkotmány utca találkozásánál kiépített emlékhely
Magyarország politikai főterén, a budapesti Kossuth Lajos tér és az Alkotmány utca találkozásánál készült el a trianoni diktátum 100. évfordulójára a legfontosabb emlékmű, amely nem szokványos, de annál ötletesebb módon lett megalkotva. A COVID–19-világjárvány miatt azonban majd csak 2020. augusztus 20-án adják át.
Bővebben Kedd, 2020. augusztus 11., 10.33
Néhány flakon Remdesivirt kapott Temesvár
A Victor Babeș Járványkórházba megérkezett az első 35 flakon Remdesivir, az Európai Bizottság finanszírozta tétel részeként. A gyógyszer 7 súlyos állapotban levő koronavírusos beteg kezelését biztosítja, de a következő napokban további 150 flakon érkezését várják Temesváron.
Bővebben Kedd, 2020. augusztus 11., 09.18
Több repülőjárat Bukarestbe
Augusztus 7-től, péntektől újraindította Temesvár–Bukarest repülőjáratait a Blue Air légitársaság, szeptember 4-től pedig a Ryanair járatai is újra közlekednek Temesvár és az ország fővárosa között. A Tarom légitársaság heti 10 járatával együtt hetente 23 repülőjárat közlekedik Temesvár és Bukarest között.
Bővebben Hétfõ, 2020. augusztus 10., 10.11
Fotó: wikipedia.org
Facsádon és a hozzá tartozó Kisbékésen, Facsádkistelepen és Temeresen eddig 68 COVID–19-vírussal fertőzött személyt azonosítottak, ketten belehaltak a betegség szövődményeibe. A vesztegzár feloldása után is kötelező a maszkviselés a zsúfolt külső tereken, 30 napig tilos vásárok és ünnepségek megtartása.
Bővebben Hétfõ, 2020. augusztus 10., 09.55
Fotó: IPJ Timis
Halálos kimenetelű ütközés történt szombaton Hidasliget határában, a 691-es megyei úton. Egy nagy sebességgel száguldó motoros egy jobbkanyarban átsodródott a szemközti sávba, és frontálisan ütközött egy szembejövő terepjáróval. Az ütközés következtében a motoros egy kukoricatáblában kötött ki, és életveszélyes sérüléseket szenvedett.
Bővebben Hétfõ, 2020. augusztus 10., 09.27
A Húzd rá! nótaest sztárjai: Kiss Attila, Borbély B. Emilia, Éder Enikő és Molnos András Csaba
Mi is lehetne jobb egy csodás környezetben, barátokkal és zenével eltöltött nyári esténél? A csodás környezetet ezúttal a város legnagyobb bevásárló- és szabadidős komplexumának Iulius Gardens parkja, a jó hangulatot pedig az öt éve töretlen sikernek örvendő „Húzd rá!” című nótaest alkotói és előadói biztosítják.
Bővebben Péntek, 2020. augusztus 07., 09.57
Fotó: Adrian Panduru
Csütörtökön délelőtt váratlanul megjelent Temesváron Nelu Tătaru egészségügyi miniszter, aki saját elmondása szerint „szeret a helyszínen tájékozódni” a járványügyi helyzetről. A miniszter a Közegészségügyi Igazgatóságon és a Temes Megyei Sürgősségi Kórházban tett bejelentetlen villámlátogatást, ahol új koronavírusgócot azonosítottak kedden.
Bővebben Péntek, 2020. augusztus 07., 09.22
Fotó: hosptm.ro
Tizennégy napra karanténba helyezték kedden a Temes Megyei Kórház Érsebészeti Klinikáját, ahol egy rutintesztelés során 19 koronavírussal fertőzött személyt (9 orvosi asszisztenst/ápolónőt és 10 pácienst) azonosítottak.
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 06., 11.50
Készülnek az orvosoknak szánt kávékülönlegességek
Két fiatal vállalkozó, a Molecular Cafe tulajdonosai naponta többtucatnyi adag minőségi kávéval ajándékozzák meg a Temesvári Járványkórház és a Temes Megyei Sürgősségi Kórház COVID–19-ben szenvedő betegeket kezelő orvosait.
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 06., 11.11
A felújított kolonnád, a József-forrással (Fotó: Wikipedia.org)
Az egykor európai hírű Buziásfürdő parkjának fedett sétányát nemrég újíttatta fel a helyi Polgármesteri Hivatal. Az elmúlt hét végén 11 buziási fiatal nekiállt focizni a fedett sétányon, és alaposan megrongálták a fürdőhely turisztikai látványosságát. A „hőstettet” a biztonsági kamerák rögzítették, a helyi városháza rongálásért indít pert a fiatalok ellen.
Bővebben Csütörtök, 2020. augusztus 06., 10.57
A csapatok kenyérdagasztással és kemencés kenyérsütéssel is bemutatkoztak
Aratónapot és Kárpát-medencei Nemzetiségi Napokat tartottak augusztus 1-jén, szombaton a történelmi Magyarország közepén fekvő Szarvas városában. Az egész Kárpát-medencéből érkezett vendégeket a rendezvény házigazdája, Závoda Ferenc, a Szarvasi Gazdák Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesület elnöke köszöntötte. A hagyományos rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Jakab István, a magyar Országgyűlés alelnöke és Babák Mihály, Szarvas város polgármestere.
Bővebben Kedd, 2020. augusztus 04., 18.15
Rendhagyó tárlatnyitó maszkos művészekkel (Pataki-fotók)
Temesvár hivatalos napján, augusztus 3-án nyílt meg a Várbástya D épületében a Romul Ladea Egyesület művészeinek hagyományos nyári kiállítása. Szeretjük ezt a sokszínű, soknemzetiségű, a vendégeket patinás épületekkel, virágokkal és parkokkal csábító várost – erről mesélnek a kiállított képzőművészeti munkák, amelyeket a következő napokban-hetekben láthatnak az érdeklődők.
Bővebben Kedd, 2020. augusztus 04., 17.49
A régiónkból adományozott búza is a Magyarok Kenyerébe került
Múlt pénteken Szarvas városában (Magyarország, Békés megye) tizedik alkalommal került sor a Magyarok Kenyere – gabona-összeöntés ünnepére. Immár tíz éve, hogy a magyar gazdák összefogásával biztosítják a kenyeret a Kárpát-medencei rászorultaknak, és az idei járványhelyzet ellenére a Kárpát-medence minden tájáról érkeztek magyar gazdák búzaadományaikkal. Hazánkat Temesvárról, Ótelekről, Aradról, Tornyáról, Erdély számos településéről érkezett gazdák képviselték, de a délvidékiek, felvidékiek, őraljaiak, kárpátaljaiak is csatlakoztak a rendezvényhez.
Bővebben Hétfõ, 2020. augusztus 03., 18.16
Jelen
Puskel Péter
Communitas
www.mti.hu
www.hirkereso.ro
www.hirtv.hu