Impotens ellenzék

Írta:
2023. május 25. 17:06 (csütörtök) /

Naponta észlelhetjük, tapasztalhatjuk az anyaországi ellenzék pártjainak ismételt próbálkozását a regnáló rendszer aláásására, a hatalom megszerzésére. Azt a szánalmas, a haza- és nemzetárulástól sem visszariadó kapálózást, amellyel igyekszenek lejáratni a törvényesen megválasztott, az Alkotmány előírásait, a nemzetközi egyezményeket betartó végrehajtó hatalmat. Azt, amely elismerte és hangoztatja a magyar nemzet egységét határokra való tekintet nélkül, a külpolitikájának egyik alapelve pedig a „minden magyar felelős minden magyarért”.

Végiggondolva az elmúlt évek (egy évtized) eseményeit, nekem egyik kedves barátomtól, Puskel Pétertől régebben hallott vicc jutott eszembe a házastársi kötelezettségeit megfelelően ellátni képtelen férjről. Az illető, bölcs tanácsra előbb a pozíción változtatott, majd a szomszédot hívta legyezgetni az aktus közben, végül, újabb sikertelen kísérlet után, helyet cseréltek. Amikor a férj csak legyezgetett, akkor a szomszédnak sikerült az aktus!

A magyar ellenzék is hasonlóan cselekszik. Szinte indigóval másolja a vicc történéseit. Immár egy tucat esztendeje. Hol a választásokon külön pártokként indulva, legutóbb pedigkoalícióba tömörülve próbálta megszerezni a parlamenti többséget. Egy éve már negyedik alkalommal kísérletezett. Nemhogy többséget nem szereztek, de még azt sem tudták megakadályozni, hogy a hatalmon lévő kormánykoalíció ne kapjon kétharmados többségű parlamenti felhatalmazást. Aztán (utólag) kiderült az is, hogy ők is megpróbálkoztak a szomszéd segítségével, a „legyezéssel”. Nyugatról guruló dollár-milliókkal, forint-milliárdokkal „legyezgették” a szavazókat, de így is egyharmadnál kevesebbet érő voksot kaptak. 

S ha így sem sikerült, akkor az utóbbi hónapokban jött a vicc szerinti szerepcsere: az impotenciájukat többszörösen is bizonyítók maguk helyett az Európai Unióval szeretnék teljesíttetni házastársi (értelmezd úgy: a haza, a szavazóik iránti?) kötelességüket. Ha ők képtelenek, hát váltsa le az Unió azt a kormányt, amelyre hiába acsarkodnak. Törvényes, de láthatóan még törvénytelen eszközökkel is. Miközben a tömegek befolyására jelentős, szintén a szomszéd támogatta médiahatalommal is rendelkeznek.

Az unió parlamentje a magyar ellenzéki képviselők szorgalmazására és támogatásával a Magyarországnak kijáró jelentős uniós összegek megvonásával próbálja térdre (lemondásra) kényszeríteni a magyar kormányt mindenféle mondvacsinált okokkal. Csak példának az objektivitásukra: a most Budapestről távozott, a költségvetést ellenőrző csoportnak egyetlen (!) magyar kormánypárti tagja sem volt. Csak ellenzéki. A dokumentáció egy részét csak az ellenzéki médiából merítették mindenfajta ellenőrzés nélkül.

Minden nemzetféltő magyar polgár reméli, ezúttal a szomszéd hathatós segítségével sem fog sikerülni az impotens ellenzék várta aktus: a kormányváltás.

Hozzászólások