Krassó-Szörény, Fehér és Kolozs megyei rendszámú autókat is lehetett látni a sorban

Írta:
2021. április 25. 16:31 (vasárnap) /

Országos premierként szervezte meg a Hunyad Megyei Prefektúra és a Közegészségügyi Igazgatóság a hétvégén Déván az autós beoltási kampányt, mely során bárki beoltathatja magát, s még ki sem kell szállni a gépkocsiból. Akár a gyorsétkezdék termékeit, szinte menet közben kaphatják meg az oltást.

Az oltáskampány szombaton az eredetileg tervezett 10 óra előtt kezdődött el a városszéli bevásárlóközpont parkolójában, mivel sokan már reggel 6 órától megérkeztek, biztos, ami biztos alapon. Nemcsak dévaiak jöttek, hanem a megye más településeiről, sőt, néhányan még a környező megyékből is – például Krassó-Szörény, Fehér és Kolozs megyei rendszámú autókat is lehetett látni a sorban. A kezdeti problémák kiküszöbölése után minden nagyszerűen működött. Az érkezők beálltak a sorba, megkapták a szervezőktől a szükséges formanyomtatványokat, várakozás közben azokat kitöltötték, majd a tulajdonképpeni oltási zónához érve átadták a szervezőknek. Addig a gépkocsik sorban kígyóztak, a beoltási zónánál viszont négy sávon haladtak a kijelölt oltási ponthoz, ahol a formanyomtatványok újabb ellenőrzése után sor került az oltásra. A Pfizerrel való beoltás után negyed órát várni kellett a közelben, az esetleges mellékhatások megfigyelése végett, majd mindenki kézhez kapta az oltási bizonyítványt.

A szervezés nagyszerű volt, a közlekedési rendőrség irányította a gépkocsisort, a nyomtatványokat a vörös kereszt önkéntesei kezelték, az oltásokat pedig 5 orvos és 8 asszisztensnő adta be, s mindez a csendőrség felügyelete alatt zajlott.

Szombaton összesen 581-en oltatták be magukat ily módon, felülmúlva a szervezők elvárásait, akik olyan napi 500 beoltásra számítottak. Örvendetes, hogy így alakult, jegyezte meg Széll Lőrincz alprefektus, hiszen a cél az, hogy minél több igénylő hozzájuthasson a koronavírus elleni oltáshoz. Az eredeti elképzelés szerint a „menet közbeni” autós oltáskampány vasárnap és hétfőn is folytatódik, az időkorlátot azonban eltörölték, az akció addig folytatódik, amíg igény lesz rá, jegyezte meg az alprefektus. Három hét múlva azonban biztos megismétlik az autós oltási kampányt, a hétvégén beoltottakat ugyanis akkora hívták vissza a második oltásra, ugyanarra a helyszínre.

 

A fotókon:

A beoltáshoz ki sem kell szállni az autóból. Bal oldalt Călin Marian prefektus és Széll Lőrincz alprefektus

Többutasos autóknál két oldalról is oltottak

(Fotók: Hunyad Megyei Prefektúra)

Hozzászólások