Írásbelivel folytatódik az érettségi

Írta:
2017. június 26. 17:51 (hétfő) /

Egy hét szünet után június 26-án elkezdődött az érettségi írásbeli vizsgasorozata a román nyelv és irodalommal. Ma (június 27-én) anyanyelvből, szerdán a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból (matematika vagy történelem), pénteken pedig a választható tantárgyból vizsgáznak a diákok.

A Csiky Gergely Főgimnáziumban szerdán matematikából, pénteken pedig földrajz, pszichológia, biológia, kémia, illetve informatika tantárgyakból írnak dolgozatot a vizsgázók.

Az Arad Megyei Tanfelügyelőség döntése értelmében a Csikyben vizsgáznak az Adam Muller Guttenbrunn Elméleti Líceum, a Vingai Technológiai Líceum, a Kürtösi Ion Creangă Technológiai Líceum és az Aradi Sportlíceum végzősei is. Az írásbeli eredményeit július 5-én függesztik ki, majd ugyanezen a napon, 16 és 20 óra között lehet benyújtani az óvásokat, melyeket július 6. és 9. között bírálnak el. A végleges eredményeket július 10-én közlik.

A tanügyminisztérium közleménye szerint az országban 439 vizsgaközpontban zajlik a vizsgáztatás, ezekben több mint 135 000 tanuló vizsgázik.

Az anyanyelv írásbelire több mint 6300 tanulót várnak, akik magyar, német, ukrán, szerb, szlovák, török, olasz vagy horvát nyelvből vizsgáznak majd.

A szóbelik az előző hetekben zajlottak, azokat azonban nem osztályozták, csak minősítést kaptak a vizsgázók.

Hozzászólások