Erik ten Hag: Győzelmet érdemeltünk volna

2024. április 5. 15:55 (péntek) /

A Premier League 30. fordulójának rangadóján a Chelsea egy hihetelten mérkőzésen a mesterhármast jegyző Cole Palmer vezérletével nyert a Manchester United ellen. A londoniak részéről a 100. és a 101. percben is betaláló Palmer kiemelte, hogy sose adják fel, míg Mauricio Pochettino a szenvedélyről beszélt. A vendégek részéről Erik ten Hag csapata szélső játékát dicsérte, továbbá megnevezte, miben kell fejlődniük.

„Rosszul kezdtünk, eladtuk a labdát és rosszul védekeztünk az első két gólnál, aztán uraltuk a meccset és brillíroztunk. Nyerésre álltunk, nagyon jó futballal és nagyszerű gólokkal. Domináltuk a játékot, különösen a szélső játékosaink – Garnacho, Antony – jelentettek veszélyt” – értékelt Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere.

„Jobb döntéseket kell hoznunk. Láthattátok, hogyan lövünk gólt kontrákból, hatalmas veszélyt tudunk teremteni, ma ismét láttunk erre egy példát. Viszont tudnunk kell azt, mikor kell megtartanunk a labdát, például, amikor nyerésre állunk. Birtokoljuk a labdát, passzoljunk és mozogjunk, azaz inkább változtassunk a játékon ahelyett, hogy átadnánk az ellenfélnek az irányítást.  Megérdemeltük volna, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést” – idézi az 54 éves holland szavait a Sky Sports.

A vendégek menedzsere, Mauricio Pochettino először a temperamentumáról beszélt. „A szenvedély nem azt jelenti, hogy őrült fickóként viselkedek az oldalvonalnál. Nyugodtnak és analitikusnak kell lennem, hogy minden szempontból segítsem a csapat játékát. Különösen egy olyan csapatnak fontos ez, amelynek szüksége van a külső segítségre, nekünk van az egyik legfiatalabb csapatunk Európában. A meccs végén már más a helyzet. Ez nem egy cirkusz, nem bohóc, hanem edző vagyok.”

A Manchester United 99 perc 17 másodperc játék után még vezetett, mégis vereséget szenvedett. A Premier League történelmének ez a legkésőbbi időpontja, amikor egy csapat a rendes játékidőben még győzelemre állt mégis pont nélkül maradt. 

Gólszerzők: Gallagher (4.), Palmer (19., 90+10., 90+11. – az első kettőt 11-esből), ill. Garnacho (34., 67.), B. Fernandes (39.).

Végeredmény: CHELSEA–MANCHESTER UNITED 4:3.

(Forrás: nso)

Hozzászólások