Jól sikerült a vébé előtti tesztmeccs

2024. április 24. 18:48 (szerda) /

A magyar férfi jégkorong-válogatott legyőzte a házigazda olasz csapatot Meranóban a vasárnap kezdődő bolzanói divízió I/A-világbajnokságra készülő együttesek barátságos mérkőzésén. Az olaszokkal a vébén is összecsapnak majd.

Kedden este Don MacAdam szövetségi kapitány együttese álomszerűen kezdett, a 45. másodpercben Papp Kristóf, 1:20 perc elteltével pedig Szabó Bence is beköszönt. Gyorsan szépítettek a hazaiak, aztán ki is egyenlítettek, 2:2 lett az állás. A szünet előtti hajrában kimaradt egy ötperces emberelőny, ám azonos létszámban Papp szépen lőtt a léc alá.

A 2. játékrész is jól indult a magyaroknak, előbb Hári János szólóból volt eredményes, majd egy kontra alatti késletetett kiállításnál Nagy Krisztián is kicselezte az olasz kapust, így már 5:2 lett. Sorra jöttek a büntetések, de sikerült túlélni a nehéz időszakot, majd egy szép háromszögelés végén Galló Vilmos növelte 6:2-re a különbséget. Az olaszok nem adták fel, hat perccel a vége előtt feljöttek egyre (6:5). Lehozták kapusukat a hazaiak, de maradt az egygólos magyar előny.

A divízió I/A-tornán a magyar együttes az első fordulóban a japán, jövő kedden a dél-koreai, majd szerdán a romániai, pénteken a házigazda olasz, szombaton pedig a szlovén válogatottal találkozik.

(Forrás: szekelysport)

Hozzászólások