Kilenc év szünet után lett ismét bajnok az FCSB!

2024. április 29. 16:40 (hétfő) /

Az örök második FCSB kilenc év után véget vetett ennek a sorozatának és szombaton este a címvédő Konstancai Farult legyőzve elhódította a labdarúgó Szuperliga bajnoki címét. A Sepsi OSK az előző fordulóban még elhalasztotta a bajnokavatást a 2:2-es döntetlennel…

A fővárosi sportsajtó által felsőházi rájátszásban már hetek-hónapok óta szinte bajnoknak nyilvánított FCSB matematikailag bebiztosította aranyérmét, miután hazai pályán 2:1-re legyőzte a Farult. A bukarestiek előnye így három fordulóval a pontvadászat vége előtt már behozhatatlan.

Az FCSB amúgy idén kimagaslott a mezőnyből, az alapszakasz során 19 győzelmet aratott és kilenc pontos előnnyel végzett az élen, míg a felsőházban nem talált eddig legyőzőre, a Farul elleni volt az 5. sikere.

A bajnoki címet kilenc év után hódította el az FCSB, az azóta lejátszott nyolc kiírás során hét (!) alkalommal végzett a második helyen, egyszer pedig 5. lett. Amennyiben a névváltoztatást nézzük, ez az első bajnoki címe az FCSB-nek, hiszen a 2014–15-ös szezonban a csapat Constantin Gâlcă vezérletével a Bukaresti Steaua névvel – és szerencsével – szerezte meg az első helyet. Abban az idényben a Liviu Ciobotariu által irányított Marosvásárhelyi ASA nagyon közel volt, hogy bajnok legyen, ám 1:0-s előnyről 2:1-re kikapott a Galaci Oțelultól, így az aranyérmek a fővárosba kerültek.

Labdarúgó Szuperliga, felsőházi rájátszás, 7. forduló

FCSB–Konstancai Farul 2:1 (1:0).

Gólszerzők Miculescu (26.), Băluță (84.), ill. Rivaldinho (79.)

(szekelysport)

Hozzászólások