A börtön falain belül a külvilág karácsonyát próbálják szebbé tenni

Írta:
2023. november 28. 17:40 (kedd) /

Az aradi Büntetés Végrehajtói Intézet partnere a Lelkek Angyalai Egyesületnek (Asociația Îngeri pentru Suflete) a következő karácsonyi akciójában, amely az Együtt egy jobb világért cím alatt zajlik. 

Az akció keretében az egyesület a Fogadj örökbe egy levelet és a Karácsony a nagyszülőknek projektek megvalósításában segédkezik, hogy minél több gyermekhez és időshöz eljussanak. A kezdeményezés keretében a büntetés végrehajtói intézet alkalmazottai a Constantin Brâncoveanu Büntetés Végrehajtói Felkészítő Iskola aradi részlegének diákjai és tanárai, valamint magánszemélyek, önkéntesek és egyesületek azon dolgoznak majd, hogy reményt adjanak az elesetteknek, és támogassák őket. A projekt keretében a gyermekek Mikuláshoz írt leveleit igyekeznek teljesíteni, édességet és élelmiszert gyűjtenek az időseknek, és ajándékokat osztanak szét közöttük. 

„Minden jó szándék számít, mert jelentős változást gyakorolhat a rászorulók életében, így az Aradi Büntetés Végrehajtói Intézetben őrizettek kezdeményezésére édességet adományozhatnak a gyerekeknek, és egyeseknek lehetőségük lesz arra is, hogy a Mikulás manói legyenek a kívánságok teljesítése során. Az intézet büszke arra, hogy részt vehet ebben a különleges kezdeményezésben. Az egyesülettel együttműködésben kiállhatunk egy nemes ügyért, és megmutathatjuk a helyi közösségnek, hogy a falakon belül a változásért küzdünk, és mi, akik az egyenruhát viseljük, építjük ezt a jövőt” – közölte az Aradi Büntetés Végrehajtói Intézet.

Hozzászólások