Az országosnál alacsonyabb átmenési arány

Írta:
2021. július 5. 18:40 (hétfő) /

Az országos átlagnál valamivel gyengébb eredmények születtek az idei érettségin Hunyad megyében. A 2617 vizsgára iratkozó diák közül hetet kizártak másolási kísérlet miatt. Idén a fülhallgató használata jelentette a nagy kísértést, de nem hozta meg a remélt eredményt, a pórul járt diákok pedig csupán a jövő évi pótérettségin próbálkozhatnak újra. További 153 diák menet közben adta fel a próbát, hiányzás miatt eleve elvesztették a sikeres vizsgázás esélyét.

Az összes próbát végigvitt érettségiző közül 1581 diáknak sikerült 6-os feletti átlagot és valamennyi vizsgatantárgyból 5-ös feletti minősítést elérni. Ők az összes idei vizsgázó 60,4 százalékát jelentik. Az országos átmenési arány ellenben 67,8 százalék lett idén, kereken 5 százalékkal szárnyalva túl a tavaly nyári érettségi eredményeket. Hunyad megyében ezúttal 4 diáknak sikerült színtízesre vizsgáznia és további 96 társuk szerzett 9,50 feletti általánost.

A megye egyetlen magyar tannyelvű középiskolájában, a Téglás Gábor Elméleti Líceumban kizárólag idei végzősök jelentkeztek az érettségire. A 19 vizsgázóból senki sem hiányzott, senkit sem zártak ki, viszont az átmenő átlagot csupán 8 diáknak sikerült megszereznie. A legjobb eredményt Sárközi Lóránd érte el, 9,11-es átlaggal. A matematika–informatika szakról 5 diáknak, a természettudomány osztályból 3 diáknak, turizmus szakról pedig 1 diáknak sikerült az érettségi. Természetesen ezúttal is a matematikajegy húzta le leginkább az általánosokat, a diákok jelentős többsége a matekvizsgán bukott el.

Az óvásokat hétfő délután lehetett benyújtani. Végső eredmények július 9-én lesznek.

Hozzászólások