Biztonsági felszerelésekre adott kölcsönt a megyei tanács

Írta:
2023. december 8. 17:08 (péntek) /

A december 8-án, pénteken tartott Arad megyei tanácsülés keretében a tanács jóváhagyta egy kölcsön kiutalását az Aradi Repülőtér számára. A pénzösszeg az Aradi Repülőtér biztonsági felszereltségének biztosításához szükséges, amit 2022-ben indított el a repülőtér egy projekt keretében. A 20 746 565 lej értékű projekt 2023 végére fejeződik be. 

„Ezzel a projekttel az Aradi Repülőtér több mint 4 milliárd eurót vonzott be, befejeztével a repülőtér minden szükséges biztonsági követelménynek eleget tesz, és minden szükséges biztonsági felszereléssel rendelkezni fog. Ebbe beletartoznak az ellenőrzési, biztonsági, irányítói, tűzbiztonsági és egyéb felszerelések, amelyeket az Aeronautikai Hatóságok megkövetelnek, ahhoz, hogy a repülőtér működhessen” – mondta Răzvan Cadar, a megyei tanács alelnöke. 

A kölcsönre a projekt befejezéséhez van szükség, amiből két felszerelést vásárolnak, egy kiszabadító járművet és egy RIV 6X6 PSI járművet, amelyekre egy esetleges vészhelyzet kezelése esetén lesz szükség (PSI tűzvédelmi és orvosi felszerelés). A kölcsönre a repülőtér tulajdonában lévő javak szolgálnak fedezetül, ameddig a repülőtér a finanszírozóktól vissza nem igényli a kölcsön összegét. A visszatérítésre vonatkozó kérelmet 2024. február 28-ig nyújthatják be.

Hozzászólások