Felújítják az Arad Megyei Vészhelyzeti Igazgatóság székhelyét

Írta:
2024. február 28. 17:19 (szerda) /

Az igazgatóság révén közöltek szerint az Arad Megyei Vészhelyzeti Igazgatóság (ISU) Andrei Șaguna utcában található székhelyét az Országos Helyreállítási és Rugalmassági Program (PNRR) keretében korszerűsítik. A jövő héten kezdődő felújításokat a Nademi Kft. végzi az Aram Plan Proiect Kft. kereskedelmi egység tervei alapján. A beruházás értéke 8 millió lej. 

A felújítás nehezen indult, de az ISU vezetősége azt szeretné, ha idén decemberig be is fejeznék. A felújításokra vonatkozóan 2022 májusában nyújtottak be finanszírozási kérvényt a belügyminisztériumhoz, majd hét hónappal később decemberben írták alá a projekt megvalósítására vonatkozó szerződést. 2023 májusában a műszaki tervek elkészítését indították el, majd a kész terveket júliusban vették át. 2023 szeptemberében kiállították az építkezési engedélyt, és idén januárban aláírták a kivitelezési szerződést. 

A felújítások során kicserélik az épület nyílászáróit hőszigetelő ajtókra, ablakokra. A nehezen fűthető helyiségekben szintén lecserélik az ajtókat és ablakokat, az épületet és a teraszt is kívülről szigetelik, és az alagsor padlózatát is szigetelik. Szigetelést kapnak azok a falak is, amelyek fűtött és nem fűtött közös helyiségeket választanak el, és felújítják a belső fűtőrendszert és a hőelosztó rendszert, hogy csökkentsék a hőveszteséget, illetve az alagsorban lévő vezetékeket is szigetelik. Klímaberendezéseket szerelnek be, amelyek ventilátorral működnek lég- és vízhűtésű rendszerrel. A világítótesteket, izzókat hosszú élettartamú, LED-es égőkre cserélik, ahol szükséges mozgásérzékelős világítótesteket szerelnek fel. Moduláris konnektorokat szerelnek fel és egy olyan intelligens rendszert, amely méri és feljegyzi az energiafogyasztást, és lehetővé teszi az energiamegtakarítás növelését. A vészhelyzeti igazgatóság napelemekkel saját maga is termel majd energiát. 

A terasz tetőszerkezetét megjavítják, és az arra csatlakoztatott esővízgyűjtő rendszert is felújítják. Az épület belsejében a beavatkozások nyomait kijavítják.

Hozzászólások