Folytatódik a kábítószer ellenes tájékoztató tevékenység

Írta:
2023. december 7. 17:28 (csütörtök) /

Október óta hat workshopot tartottak Arad megyei iskolák tanárainak és igazgatóinak, valamint az iskolai biztonságért felelős tanárok, iskolai tanácsadók részvételével, hogy szakemberektől kaphassanak információt a kábítószerek fogyasztásának hatásairól, a használatának felismeréséről, a kábítószer elleni hatékony fellépésről és segítségnyújtásról. 

A kezdeményezést Arad Megye Prefektusi Hivatala indította el az Arad Megyei Rendőrséggel az Arad Megyei Kábítószer Ellenes Ügyosztály kérésére. A kezdeményezésben partnerként részt vett az Aurel Vlaicu és a Vasile Goldiș egyetem, az Aradi Büntetés Végrehajtói Intézet, az Emberkereskedelem Elleni Ügyészség Temesvári Regionális Központja, az Arad Megyei Tanfelügyelőség, az Arad Megyei Gyermek és Erőforrás és Oktatási Központ és az Alexandru Gava Oktatói Kar. A lippai, kisjenői és borosjenői önkormányzat pedig helyet biztosított a tevékenység folytatásához a helyi iskolák támogatására. 

A tevékenyég részeként jövő év elején egy diákokból és egyetemi hallgatókból álló csoportot fognak kiképezni, hogy a líceumi és a gimnazista diákok számára tartsanak előadásokat a kábítószerek veszélyeiről és hatásairól. A képzésen elhangzottakat a résztvevő tanárok és igazgatók szintén továbbadhatják más tanároknak és diákoknak, hogy ezzel is a kábítószer elleni hatékony fellépést segítsék. 

„Reméljük, hogy így a tanítási év végéig Arad megyében minden gimnáziumi és líceumi diák részt vesz majd legalább egy kábítószerfogyasztás-ellenes és egészségkárosító kockázati tájékoztatón. Köszönöm mindazoknak, akik részt vettek ezen a tevékenységen, mert megértették ennek a kezdeményezésnek a fontosságát. Példásan együttműködtek a különböző területeken tevékenykedő szakemberek bemutatóik során, hogy a megye területén működő oktatási intézmények tanárai és igazgatói érdekes és megragadó módon bővíthessék ismereteiket. Jövőre folytatjuk. Az igazgatók és tanárok nagyon érzékenyek a témában, de lényeges, hogy az információ minél hamarabb és minél teljesebben jusson el a nehéz helyzetben lévőkhöz, a gyerekeinkhez” – mondta Tóth Csaba prefektus.

Hozzászólások