Gazdasági versenyen vehetnek részt a gazdasági osztályba járó diákok

Írta:
2024. április 15. 09:10 (hétfő) /

Arad Megye Tanácsa idén is partnere a Romániai Könyvelői Szakemberek és Okleveles Könyvelők Testületének (CECCAR) és az Arad Megyei Tanfelügyelőségnek a Kulturális és Oktatási Számviteli és Könyvelői Verseny megszervezésében, amit idén második alkalommal rendeznek meg a gimnáziumba járó diákok számára. 

Iustin Cionca Arad Megye Tanácsának elnöke a napokban a CECCAR aradi fiókjának új elnökével Adrian Ciuceval és Nicolae Micle ügyvezető igazgatóval találkozott, biztosítva őket a tanács támogatásáról, ösztönözve a fiatalokat, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a szervezés alatt álló versenyen. 

A verseny megyei fordulója a megyei tanfelügyelőséggel együttműködésben április 19-én zajlik az Aradi Gazdasági Líceumban (Liceul Economic Arad), amit az országos verseny követ, amin a megyei fordulón első két helyezettje vehet részt. A versenyen első sorban a líceumos XI.-es diákok vehetnek részt, akik technológiai, szolgáltatási és gazdasági technikusi szakképzést tanulnak. A megmérettetés során elméleti tudásszintjüket és gyakorlati ismereteiket mérhetik össze a diákok. 

Tavaly az első alkalommal megszervezett versenyen több mint 450 diák vett részt az ország minden megyéjéből. 

Hozzászólások