Kétezernél több fával gazdagodnak a temesvári zöldövezetek

Írta:
2023. november 16. 17:52 (csütörtök) /

A Temesvári Városháza elindította az őszi faültetési akciót, amelynek nyomán 2600 újonnan ültetett fa gazdagítja Temesvár zöldövezeteit. A fák egy része kiegészíti a meglévő zöldövezeteket, más részük pedig új zöldterületek kialakítására szolgál.

A városi kertészet emberei elsősorban Temesvár külső kerületeire fókuszálnak, ahol a zöldfelületek minőségét szeretnék javítani. Nemcsak fákat, hanem cserjéket, virágokat és évelő növényeket is ültetnek. Több olyan kerületben végeznek tájrendezést, ahol infrastrukturális munkálatok voltak, mint például a Diáknegyed vagy a Clăbucet zóna parkolóiban és a Bălcescu téren, ahol sok fát vágtak ki évekkel ezelőtt. Fákat ültetnek a Cetății körúton és a Bogdăneştilor úton is, ahol az infrastrukturális munkák a befejezéshez közelednek.

A faültetési kampány célja nemcsak a város arculatának a javítása, hanem a légszennyezettség csökkentése, a nyári időszakban a környezeti hőmérséklet csökkentése és a zöldfelületek szebbé tétele. A külső kerületek mellett az ortodox katedrális mögötti parkban, a Gyermekparkban, a Pestalozzi utcában és a 700-as piac körzetében is ültetnek fákat. A Bogdăneștilor úton 537 akácfát, a Cetății körúton 403 körisfát ültetnek el a felújított villamosvonalak mentén.

Hozzászólások