Megújult a Weiss-palota óriás falfestménye

Írta:
2022. augusztus 16. 17:01 (kedd) /

A temesvári Weiss-palota oldalfalán új falfestmény jelent meg a napokban, amely a 2022. augusztus 25–28. között Temesvár közelében zajló Erdő (Codru) fesztivál eseményeit népszerűsíti. Az Erdő szíve című alkotás Flaviu Roua képzőművész munkája, és egy női alakot ábrázol, aki az erdő sűrűjéből válik ki, urbánus jelképekbe és madárdalba burkolózva.

Az Erdő szíve című látványos falfestmény egy 2013-ban alkotott régebbi festmény helyén jelent meg, amelyet két temesvári művész, Andrei Drăgan és Negoiţă Cosmos alkotott, és annak idején az ország legnagyobb falfestménye címmel büszkélkedett. A Plai fesztivált reklámozó, népviseletbe öltözött leány alak furulyán játszott és 14 x 24 méteres méretével lenyűgöző látványt nyújtott. A temesváriak hozzászoktak a furulyázó lány látványához, és most sokan kifogásolták, hogy az új falfestmény teljesen eltakarta a régit.

A következő hét végén megszervezésre kerülő Erdő (Codru) fesztivál külföldi zenekarai között lesz a Hooverphonic, Nneka, Kadebostany és a DubFx. A fesztiválszervezők azt ígérik, hogy minden megvásárolt belépő árából egy-egy fát ültetnek, ezzel is gazdagítva erdősített területeinket.

 

 

Fotó: facebook.com

Hozzászólások