Vasárnap este kigyúlnak az ünnepi fények

Írta:
2023. november 24. 16:53 (péntek) /

Idén szokatlanul korán, már november 26-án, vasárnap este kigyúlnak az ünnepi fények, és megnyitják a karácsonyi vásárt Temesváron. Az ünnepi kivilágítást több mint egymillió LED-es fényforrás segítségével biztosítják, kiterjesztve a díszkivilágítást a tereken kívül több belvárosi utcára. Az ünnepi kivilágítás 2023. november 30. és 2024. január 14. között díszíti a Bánság fővárosát.

Vasárnap este a hagyományos karácsonyi vásár is megnyitja kapuit, a zöld színre festett házikókban 85 vásáros várja karácsonyi ajándéknak való portékával, ünnepi étel- és italkülönlegességekkel a vásárlókat. A karácsonyi vásár a Győzelem téren, a Szabadság téren és a Szent György téren, de két külvárosi kerületben is várja a szórakozni vágyókat.

Idén sem maradnak el a téli ünnepkörre jellemző kézműves tevékenységek, műhelyek, ahol a gyerekek művészi hajlamaikat is fejleszthetik. A szórakozni vágyó gyerekek és fiatalok választhatnak a korcsolyapálya, a főtéri óriáskerék, a két körhinta és a közúti téliesített (fűtött) kisvonat között. A karácsonyi vásár 2024. január 7-ig fogadja a látogatókat.

Hozzászólások