Visszaéléssel vádolják a Covid-időszak egyik sokat szerepelt orvosát

Írta:
2022. november 29. 17:15 (kedd) /

Hivatali visszaélésre való felbujtás miatt vádat emelt a korrupcióellenes ügyészség (DNA) a temesvári járványkórház osztályvezető orvosa, Virgil Musta ellen egy Covid-tesztekkel kapcsolatos ügyben.

A DNA bíróság elé állítja a temesvári járványkórház orvos igazgatóját, Diana Luminiţa Manolescut és a járványügyi ambulancia egészségügyi asszisztensét, Maria Diana Albut hivatali visszaélés, továbbá hivatali visszaélésre való felbujtás miatt Dana Mihaela Paicát, annak a magánklinikának az orvosát, amelynél Virgil Musta is részvényes,

Az ügyészek szerint 2020. július 21-e és november 9-e között Virgil Musta a temesvári járványkórháznál betöltött osztályvezető orvosi tisztségével visszaélve közvetlenül vagy Dana Mihaela Paica közvetítésével arra utasított az intézménynél dolgozó három asszisztensnőt, hogy munkaidejükben vérmintát vegyenek és Covid-teszteket végezzenek a magánklinika számára. Bár az egészségügyi asszisztensek naponta 7 és 10 óra között a magánklinikának dolgoztak, a kórháztól maradéktalanul megkapták a fizetésüket erre az időszakra – közölte a vádhatóság.

Diana Luminiţa Manolescunak és Maria Diana Albunak azt rója fel a DNA, hogy nem tettek semmit a fegyelmi vétségek megállapítása, a megfelelő szankciók kiszabása vagy az ügy fegyelmi bizottság elé utalása érdekében.

Az ügyészek szerint mindezek nyomán a temesvári járványkórház 12 173 lejes kárt szenvedett, míg a magánklinika 172 508 lejes jogtalan haszonra tett szert.

A büntetőpert a Temes Megyei Törvényszék tárgyalja. (Agerpres)

Hozzászólások