A bizalmatlansági indítványt a PSD a szakszervezetekkel dolgozza ki

2010. május 20. 19:31 (csütörtök) /

Victor Ponta PSD-elnök csütörtökön azt mondta, a szociáldemokraták elkezdték kidolgozni a bizalmatlansági indítvány szövegét, a PNL nem lesz társszerző, a szakszervezetekkel közösen fogalmazzák meg.

Mint mondta, a Szociáldemokrata Párt (PSD) meghozta a politikai döntést a bizalmatlansági indítvány benyújtásáról.

„A politikai döntést meghoztuk, előreláttuk ezt a lakosság számára könyörtelen intézkedést. Mi már elkezdtük kidolgozni a bizalmatlansági indítvány szövegét, amelybe a szakszervezetekkel közösen az alternatív megoldásokat is beiktatjuk. (…) Tegnap (szerdán – szerk. megj.) a színpadon a szakszervezetisek mellett láttam egy hölgyet az UNPR-től. A televízióban is látok olyan demokrata liberálisokat, RMDSZ-eseket, függetleneket, akik a nyilatkozatok szintjén legalábbis ellenzik a kormány intézkedéseit. Ha tisztességesek, és tisztelik választóikat, megszavazzák a bizalmatlansági indítványt. Az igazság pillanata lesz, amelyre az embereknek nagy szüksége van” – mondta Victor Ponta.

Ugyanakkor biztosította a szakszervezeteket teljes támogatásáról a tiltakozásban.

„Gratulálok a szakszervezeteknek, amiért nem hagyták magukat provokálni sem Lăzăroiu, sem Voinescu, sem Hoară, három olyan felelőtlen személy által, akik talán szerették volna, ha valami rossz történik. Megbízom bennük, és a Szociáldemokrata Párt támogatja ezeket a békés tiltakozásokat, mert jogosak” – mondta Ponta.

Azt is elmondta, a PSD-t nem hívták meg a Cotroceni-palotai csütörtöki konzultációkra.

„Még ha meg is hívtak volna, nem lett volna miért elmennünk” – szögezte le Ponta.

(Mediafax) 

Hozzászólások