Karinthy-gyűrűsök és fiatal tehetségek csatája

2010. április 7. 17:06 (szerda) /

„Kovács András Péter a Showder Klubból, valamint Badár Sándor humorista lesz az idei Erdélyi Humorfesztivál sztármeghívottja, de mindezek mellett a legfontosabb programpontnak idén is az Amatőr Humoristák Pályázatát tartom, ahol a legjobb humoristát az RMDSZ és a Communitas Alapítvány 1000 lejjel díjazza” – mondta Bodor László, az RMDSZ Programirodájának vezetője a 7. Erdélyi Humorfesztivál programismertető sajtótájékoztatóján. A magyarországi vendégek mellett számos erdélyi humorista, köztük az Open Stage, Felméri Péter, Zsók Levente és a Szomszédnéni Produkciós Iroda is fellép, tette hozzá.

„Az  amatőr humorista pályázatunkra 46-an jelentkeztek egész Erdélyből, és öt nyilvános előválogatást tartottunk Szatmárnémetiben, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön. A közönséggel együtt mindenkit végignéztünk, s közülük hetet választottunk ki az április 23-i kolozsvári döntőre. Ami a műfajt illeti, túlnyomó részben stand up comedyvel jelentkeztek a versenyre, de a hét döntős között akad olyan is, aki dalparódiával nevezett”– ismertette a webkamerán online bejelentkező Tóth Szabolcs, a fesztivál versenyének koordinátora.

Bodor László elmondta, a cél az, hogy a versenyzők minél több rendezvényen bemutatkozhassanak, ezért az idei EU Táborban is fellépési lehetőséget biztosítsanak számukra.

A pénteki előadásokra szóló napijegyet (10 lej) és a szombati Humorfeszt Gálára belépőket (15 lej) elővételben a Köztársaság (Republica) mozi, valamint a Magyar Opera jegypénztáránál lehet váltani. A jegyeket pénteken kezdik el ezeken a helyszíneken árusítani, a rendezvényről  www.humorfeszt.ro honlapon találnak bővebb információkat. 

(rmdsz.hírszerk.)

Hozzászólások