Román–kubai egyetemi együttműködési lehetőségek

2014. április 2. 00:48 (szerda) /

Hétfőn kezdődött és április 5-ig, szombatig tart a Vasile Goldiş Nyugati Egyetem Humán-, Politika- és Közigazgatás-tudományi Karának szervezésében sorra kerülő A latin-amerikai film hete, amelyen kortárs argentínai, brazíliai, chilei, kolumbiai, kubai, mexikói, perui, uruguayi és venezuelai filmeket tekinthetnek meg az ez iránt érdeklődők.

A rendezvényt a Latin-Amerikai és Karib-tengeri Nagykövetségek Csoportja (GRULAC) közreműködése tette lehetővé.

A megnyitó napján az eseményre Aradra érkező Nieves Iliana Hernandez Portales, Kuba bukaresti rendkívüli és meghatalmazott nagykövete Gipsy Rodriguez Garcia konzul társaságában az aradi magánegyetem Egyetemiek és Egyetemi Hallgatók Házában az írott sajtó és az elektronikus média képviselőinek jelenlétében találkozott az egyetem vezetőségével, ahol a két fél vázolta a további együttműködésről szóló elképzeléseket.

Aurel Ardelean, a Goldiş Egyetem elnöke nagyra értékelte a filmhét létrejöttét, és reményét fejezte ki, hogy a nagykövet asszony kétnapos aradi jelenléte lehetővé teszi, hogy jobban is megismerhesse az aradi magánegyetemet, ugyanakkor javasolta, hogy teremtsenek lehetőséget a mácsai és a havannai botanikus kertek közötti együttműködésnek.

Nieves Iliana Hernandez Portales nagykövet asszony szerint komoly lehetőségek vannak a kubai és a romániai – beleértve a vendéglátókat is! – egyetemek közti sokoldalú együttműködés bővítésének, beleértve mind diák-, mind a tanárcseréket, mind tudományos kutatást.

A rendezvénysorozatra a Goldiş Egyetem Ştefan Cicio-Pop Forradalom útja 94–96. szám alatti aulájában kerül sor, naponta egy-két filmvetítéssel 17, illetve 19 órai kezdettel, a belépés díjtalan.

További információkkal a helyszínen szolgálnak.

Hozzászólások