WARBOY-bemutató és találkozó az alkotókkal

Írta:
2023. november 23. 16:41 (csütörtök) /

November 17-e óta vetítik a hazai mozikban Marian Crișan legújabb filmjét, a WARBOY-t, amely az alkotók szerint egyszerre háborús film és western, kaland- és ifjúsági film, minden családtag számára van mondanivalója.

A WARBOY temesvári bemutatójára november 24-én, pénteken 20 órától kerül sor a nemrég felújított Timiș moziban, a film alkotói jelenlétében. Az izgalmasnak ígérkező filmet ugyanaznap Lugoson is bemutatják, a Lugosi Béláról elnevezett moziban 18 órától.

A WARBOY 1944-ben, a második világháború végének Romániájában játszódik, valahol az Erdélyi-középhegység vad tájain. A film egy tinédzser fiú történetét meséli el, aki megpróbálja megmenteni a család két lovát, és kalandos utazásra indul az Erdélyi-középhegység vadonjában. A film szereplői között vannak Daniel Bâliș, Reginald Ammons, Ovidiu Crișan, Adina Iftime, Ion Bechet, Dan Chiorean, Sergiu Voloc. A WARBOY Marian Crișan ötödik mozifilmje, a Morgen, a Rocker, az Orizont és a Berliner után, de ő a rendezője a Néma völgy című HBO sorozatfilmnek is.

Hozzászólások