Borverseny Gyorokon

2010. január 26. 16:29 (kedd) /

Február 6-án, tizenegyedik alkalommal rendezi meg az RMDSZ és az RMGE gyoroki szervezete a községi polgármesteri hivatallal közösen az immáron hagyományos borversenyt. 

A rendezvény színhelye ezúttal Balla Géza borgazdának, a ménesi borvidék legjelentősebb képviselőjének Ópáloson nemrég létrehozott borpincéje lesz, amelyet méltán neveznek a környék gyöngyszemének. Lőrincz István gyoroki alpolgármester, a verseny egyik szervezője elmondta, azt szeretnék ha idén is minél több világosi, pankotai, kovaszinci, magyarádi stb. kistermelő (természetesen a nagytermelőket is várják) nevezne be a versenyre.

A versenyen való részvétellel kapcsolatos néhány fontosabb tudnivaló: a bormintákat csak üvegpalackokban tárolva fogadják el. Egy mintából maximum három palack adható le. Részvételi díj: bormintánként 5 lej. Jelentkezés, bővebb információk a 0748-594-336-os mobilszámon, illetve a 0257/461-482-es telefonszámon kérhető. Kapcsolattartó személy: Lőrincz István.

A 11 órakor kezdődő verseny befejezésével a legjobbnak ítélt borok tulajdonosait oklevelekkel jutalmazzák. Természetesen idén sem marad el a rendezvényt záró hagyományos bográcsos gulyás felszolgálása. A finom falatok jól fognak csúszni a finom borok után.

Este, a gyoroki csángótelepi magyar iskolában farsangi bált rendeznek.

Hozzászólások