Hamarosan kezdődnek a Fehér Megyei Magyar Napok!

2018. május 29. 14:24 (kedd) /

2018. június 8–10. között ismét megrendezésre kerül a népszerű rendezvénysorozat, mely összefogja és erősíti a Fehér megyei magyarságot.

A Fehér Megyei Magyar Napok a koncertek, táncház és szórakozás mellett minden érdeklődőt kiállítással, kulturális rendezvényekkel, tanácskozásokkal, sporttevékenységekkel és gyermekfoglalkozásokkal vár. Az eseménysorozat alatt bemutatunk olyan művészeket, előadókat és vállalkozókat, akik a szórványban maradtak, erősítve, támogatva a magyarságot.

Sztármeghívottjaink idén a jól ismert Nagy Feró és a Beatrice, valamint Vincze Lilla és a Napoleon Boulevard.

Fellépnek még a Fölszállott a Páva közönségdíjasai, a Tatrospart Táncegyüttes közösen a Gyimesvölgye férfikórussal és az Ördögszekér Zenekarral; a programkínálatot színesíti a Háromszék Táncegyüttes, gyerekkoncerttel vár a Karaván együttes, fellép a  hagyománnyá vált véndiák-koncerttel a Smici Blues Band zenekar, míg a  Magyarlapádi Piros Pántlikás, a Vajasdi Margaréta és a Nagyenyedi Ficfa zenekar egy közös táncházzal készül.

Idén is, a kollégium udvarán kézműves termékek és a gasztronómiai sarokban enyedi borok, bográcsos ételek, helyi kézműves édességek várják az érdeklődőket.

A Torockói Íjász Szer Egyesület hagyományos íjászattal látogat el a rendezvényre, ahol változatos bemutatókkal készülnek: ismertetik a jurta felállítását, a honfoglaló magyarság korhű ruházatát, harci szokásait, harcművészetét, valamint az íj használatát és az íjjal lövés fogásait.

2018 a Család éve: szombaton, olyan programokat szervezünk, ahol a család minden tagja megtalálja a kedvére való elfoglaltságot. Délelőttől kezdődnek a kézműves foglalkozások, majd 17 órától a Karaván együttes szórakoztatja a családot.

A Kriterion Könyvkiadónál megjelent kötetek bemutatására kerül sor szombaton, ahol Lászlóffy Aladár, Gelu Naum, Reiter Róbert és Lászlóffy Csaba könyveiről tart bemutatót Jakabffy Tamás és Balázs Imre József.

Ugyancsak szombaton, 17 órától dr. Kádár Annamária  Önbecsülés és küzdőképesség megalapozása gyermekkorban címmel tart előadást.

Vasárnap fellép a Székelyudvarhelyi Backamadarasi Kis Gergely Református Gimnázium kórusa és a Bethlen Gábor Kollégium kórusa  a nagyenyedi református templomban. A rendezvényt Gyulafehérváron zárjuk, a Háromszék Táncegyüttes előadásával.

További információk:

Horváth Enikő projektvezető

tel: 0765-450-154

e-mail: fehermegyei.magyarnapok@gmail.com

Hozzászólások