Változatos kínálat az idei Underground fesztiválon

2010. március 17. 16:28 (szerda) /

Az aradi művelődési ház idén nyolcadszor szervezi meg legfontosabb rendezvényét, a nemzetközi Underground Színházi és Filmfesztivált.

Az eseménysorozatra május 10–20. között kerül sor, és mindegy harminc hazai és külföldi előadást kínál a közönségnek. A produkciók többsége először Aradon kerül nézők elé, és külön említést érdemel, hogy kettőt a kortárs színház jelentős megnyilvánulásáról, az olaszországi, isonzói Omissis Gradisca fesztiválról válogattak be az aradi rendezvény programjába: az olasz Ricci Forte társulat Troia’s discount (Árengedményes Trója) és a lengyel Suka Off csoport Red Dragon (Vörös sárkány) című előadásairól van szó.

A szervezők hűségesek maradtak eredeti célkitűzésükhöz, miszerint kortárs hazai és külföldi produkciókat hoznak el az aradi színházkedvelő közönségnek, mindenekelőtt magántársulatok előadásában. A válogatást idén Victor Scoradeţ, Fekete Réka, Victoria Frolova, Monica Zârna, Radu Dinulescu şi Aelita Marian végezte el.

A korábbiakhoz hasonlóan, ebben az esztendőben is lesznek műhelyfoglalkozások dramaturgiai, színikritikai, színpadi mozgás témakörben, és a kezdő színikritikusokra, művelődési újságírókra is gondoltak.

A helyszínek ezúttal is igen változatosak lesznek – a Régi színháztól a Víztoronyig –, a pontos és részletes programot idejében közöljük.

Mostanig a spanyol művelődési minisztérium, a bukaresti Cseh Központ és Lengyel Intézet, valamint a KulturForum Europa Egyesület jelezte partneri együttműködési elkötelezettségét – tájékoztatta a Nyugati Jelent Ovidiu Balint, a művelődési ház igazgatója.

Hozzászólások