A portugálok könnyed győzelemmel hangoltak az Eb-re

Írta:
2021. június 10. 17:46 (csütörtök) /

A portugál labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésén nagyon magabiztosan, 4:0-ra verte Izraelt. A portugál válogatott utolsó felkészülési mérkőzésén Fernando Santos szövetségi kapitány egy újoncot avatott Izrael ellen. A luzitánok kapuját a Granada 27 éves kapusa, Rui Silva védte. A többi poszton nem húzott semmi meglepőt a magyar válogatott első Eb-ellenfelének mestere.

Az első 45 percben Izraelnek egyetlen próbálkozása sem volt, míg a hazaiak 12-szer lőttek, ötször a kaput is eltalálták, kétszer eredményesen.

Fordulás után sem változott sokat a játék képe, bár olykor már az izraeli játékosok is tesztelték a portugál védelmet, kevés sikerrel. A gólok viszont ebben a játékrészben is a végére maradtak. A 86. percben az édesanyját gyászoló Manchester City védő, João Cancelo talált be, a jobboldalról szépen befelé húzva, kilőve a jobb alsót (3:0), majd Bruno Fernandes duplázott, 18 méterről a jobb felsőbe zúdította a labdát (4:0).

A játék képe alapján akár kétszer ennyi gólt is szerezhetett volna a magyar válogatott keddi ellenfele, immáron az Európa-bajnokságon Budapesten, a Puskás Arénában.

„Az első félidő, ha nem is volt kimagasló, de elég jó volt. Az első 20 percben kifejezetten jó volt a csapat, intenzívek voltunk, jól és gyorsan folyt a labda, remelük találtuk meg a széleket. Utána kicsit visszaesett az iram, úgy negyedórára, de a hajrára újra begyorsultunk. Sikerült is két gólt szereznünk. A második játékrészre változtattam pár dolgon, például Ronaldo mellé egy újabb támadót tettem, majd két emberrel frissítettem a belső középpályát, de ez nem igazán működött. Egyre több passzt hibáztunk, és akadozott a labdajáratás. Legalább kiderült, hogy még bőven van mit javítani. Most pihenünk egy picit, azt nagy nyugalomban készülünk az Eb-re. A játékosokban nagy a tettvágy és tökéletes a csapatszellem.” – értékelte a mérkőzést a portugál kapitány, Fernando Santos.

A magyar nemzeti csapat összes csoportellenfele győzelemmel hangolt az Eb-re. A németek a letteket 7:1-re, a franciák a bolgárokat 3:0-ra verték. Marco Rossi csapata az írek ellen gól nélküli döntetlent játszott, előtte Ciprust verte 1:0. Nagyon nehéz meccsek várnak Szalaiékra a kontinensviadalon. (m4sport.hu)

Hozzászólások