Budapesten térnek vissza az orosz és belarusz versenyzők

2023. szeptember 21. 16:23 (csütörtök) /

Úszásban az október 20–22-én sorra kerülő budapesti világkupa-versenyen térnek vissza az orosz és fehérorosz sportolók. Ezt Szántó Dávid, a Duna Arénában sorra kerülő esemény szervezőbizottságának vezetője jelentette be szerdán a Magyar Úszószövetség sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: a vk-viadalra több mint 40 ország nagyjából 500 versenyzője érkezik, köztük olyan világklasszisok, mint a hosszú kihagyás után visszatérő „mellúszókirály”, a brit Adam Peaty, az olasz Thomas Ceccon, az ausztrál Kaylee McKeown, vagy éppen a svéd Sarah Sjöström.

Az ukrajnai háború miatt korábban eltiltott orosz és belorusz úszók részvételéről Szántó Dávid elmondta, a nemzetközi szövetség nemrég hozott döntése értelmében – amely számos kritériumot is megfogalmaz – semleges színekben, függetlenül versenyeznek majd.

A sajtótájékoztatón részt vett a 200 méter háton világbajnoki ötödik Kovács Benedek, aki elárulta, neki személy szerint nem jelent majd gondot, ha adott esetben egy orosz vagy belorusz versenyző mellett kell úszni.

A BVSC versenyzője kiemelte, egy hónap pihenőt követően nagyjából három héttel ezelőtt kezdte el a munkát, és a fő célja, hogy a jövő évi párizsi olimpián a legjobb legyen.

(MTI/ index)

Hozzászólások