Idegenben nyert az UTA BD, hazai pályán győzött a Borosjenő és a Borossebes

2014. július 27. 19:18 (vasárnap) /

Tegnap a III. ligás újonc UTA BD Karánsebesen vendégszerepelt, ahol a helybéli FC ellenében, a Mitrea – Adrian Popa, Petcu, Botiş, Suslak – Gheorghiţă, Burlă, Chindriş, Hlistei – Dragoş, Rus összetételben kezdett és Dragoş büntetőjével 1:0-ra vezetett az első félidő után. Megjegyzendő: Mitrea büntetőt hárított a 44. percben.

A második játékrészben Mitrea – Cotoc, Filaret, Voicu, Vlad – Dobrean, Copil, Aganor, Sorin Leucuţa – Mansour (a Poli egykori kiválóságának a testvére, próbajátékon van Aradon), Bulza összetételben, Filaret szabadrúgás-találatával és Mansour ollózós góljával 3:0-ra is vezettek az aradiak, a hazaiaknak Săulescu révén azonban a meccs végéig sikerült szépíteniük (3:1).

Szerdán, Kisszentmiklóson, 17.30-tól UTA BD–Borossebesi Naţional Román Kupa-mérkőzés.

A Borosjenői SC két edzőmeccset is lebonyolított az elmúlt héten. Előbb a hét közepén a IV. ligás Szentannai Unirea csapata ellen játszott egy felkészülési mérkőzést, melyet 2:2-re zárt, igaz a vendégek második találatánál a hazaiak mindössze 14 éves kapusa, Belc is hibázott. A jenőiek mindkét gólját Păcurar szerezte.

Szombaton az edzőtáborozását befejező Gloria ellen mérkőztek meg, ezúttal az UTA BD-től kölcsön kapott Bodea védte kapujukat, aki a hírek szerint a Szabo Roland tulajdonolta Mitrea játékjog-tranzakciónak is tételét képezi majd. Cristian Sculici tanítványai 3:2-re nyertek, a jenőiek góljait Francescu (2) és Maşniţă szerezték. A jenőiek a Bodea – Popovici, Ciobanu, Tudoroiu, Talpaş – Kocsis, Hrezdac, Francescu, Stănaia (Boldizsar) – Păcurar, Maşniţă összetételben kezdtek, majd a második félidőben Bodea (Iacob) – Zdrenţan (Bobeiciuc), Ciobanu, Tudoroiu, Talpaş (Morariu) – Kocsis (Şulumberchean), Francescu, Boldizsar, Purece – Păcurar (Cotoc), Maşniţă (Tomuţ) felállásban álltak ki.

A Borossebesi Naţional a körösbökényi (Buteni) pályán látta vendégül az elmúlt hetet Menyházán edzőtáborban töltő, IV. ligás Aradi Gloria csapatát. Az Adrian Abrudean tanítványai és Costel Bogoşel vezette gloriások közötti meccs első félideje 0:0-s döntetlenre végződött, majd Florin Gâlcă a 70. percben megszerezte a vezetést az aradiaknak. Tíz perccel később Şulea fejesgóljával egyenlítettek a sebesiek, majd a 88. percben Susan szerezte meg a győztes találatot, a vége tehát 2:1 a Borossebesnek, amely szerdán a Román Kupa 2. fordulójában az UTA BD ellen lép pályára. Megjegyzendő, a borossebesi alakulat múlt szerdán a szintén harmadik ligás Temesgyarmati Millenium ellen is nyerni tudott idegenben. Temesgyarmaton 4:2-re nyertek Abrudeanék, ami jelzi, nagy terveik vannak erre a szezonra is.

Borossebes (első félidő): Miron – Raţ, Bier, Mardare, Tătar – Roman, Boneta, Apostol, Bozian – Ganea, Radu. Második félidő: Soltesz – Matei, Moise, Toader, Tătar – Raţ, Roman, Cheţan, Susan – Călin, Şulea.

Gloria: Vaida – Topai, Wild, Blănaru, Hulbăr – Gherghel, Cl. Ban, Popa, Gâlcă, Filimon – Ţugui. Játszott még: Măgulean, Petra, Pocol, Pirtea, Sg. Popa, Higyed.

Hozzászólások