Ilyés: A mutatott játék csodaszámba ment

2024. április 16. 09:49 (kedd) /

Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke szerint az olimpiai kvótás (magyar) női válogatott játéka csodaszámba ment a debreceni selejtezőtornán, amelyen három győzelemmel az első helyen végzett.

„Fantasztikus győzelem, tornagyőzelem, és nemcsak azért vagyok büszke rátok, mert kijutottatok az olimpiára, hanem azért is, mert a mutatott játék csodaszámba ment. Bízom benne, hogy a jövőben is ugyanígy fogtok teljesíteni” – mondta Ilyés a nemzeti csapat játékosainak és a szakmai stáb tagjainak vasárnap este 11 óra után a Főnix Arénában tartott banketten.

A válogatott csütörtökön 49:11-re verte Nagy-Britanniát, pénteken 28:25-re nyert Svédország ellen, vasárnap pedig 37:28-ra múlta felül Japánt, így az első helyen végzett és kvótát szerzett a nyári, párizsi olimpiára.

„Fantasztikus siker, hogy húsz év után újra két csapattal vagyunk ott az olimpián, ti is meglátjátok majd, mennyit jelent ez” – tette hozzá az elnök.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány köszönetet mondott mindenkinek, aki hosszú ideje drukkol a válogatottnak, hogy elérje ezt a sikert.

„Biztos, hogy a háttérből jövő támogatás nélkül nem sikerült volna. Ők a mi lányaink, szeretni kell őket, márpedig akkora szeretetet kaptak, hogy itt, ezen a hétvégén nem lehetett volna más a végeredmény” – szögezte le a sikeredző.

(Forrás: MTI)


A magyar csapat ünnepel a női kézilabda olimpiai selejtezőtorna 3. fordulójában játszott Magyarország–Japán mérkőzés végén a debreceni Főnix Arénában

(Fotó: MTI/Derencsényi István)

Hozzászólások