Lelátó

2024. április 22. 15:31 (hétfő) /

Kedd este 19 órától az aradi sárga-kékek Önt is segítségül hívják a lelátókra!

Holnap a Victoria sportcsarnokban rendezik meg a LNBF-döntő harmadik meccsét, amire az Aradi FCC UAV két vereséggel érkezik – Konstancán elvesztették első két meccsüket a helyi CSM CSU ellen. Reméljük sikerül felzárkózniuk, mert aradi vereség esetén a konstancaiakat hirdetik ki az idény kosárbajnokának... Szurkoljanak a helyszínen M. Popov kosarasainak, Arad büszkeségeinek! Ha mégsem tehetik, keressék a youtube.com videó-megosztó FBR TV csatornáját és kövessék ott a FCC UAV– CSM CSU Constanța harmadik párharcát.

Jegyek 15 lejes áron a helyszínen vagy internetes elővételben olcsóbban (10 lej) a www.blt.ro honlapon. Gyermekeknek 5 lej a belépő.

A VAJDAHUNYADI CORVINUL ellenfele a Románia Kupadöntőben Dorinel Munteanu csapata, az OȚELUL GALAȚI lesz, miután az elődöntőben 2:1-re legyőzte a Kolozsvári U-t – a Szamos-parti csapat tavaly épp az UTA-t állította meg a döntőbe jutása előtt.

• Az UTA tegnap este – Benga és Fábry nélkül – az immár Bálint László által irányított Petrolullal játszott. A végkifejletről a holnapi lapszámban olvashatnak. Addig is, íme pár eddigi Szuperliga-eredmény:

(alsóház) Hermannstadt–FC Botoșani 1:1, Poli Iași–Voluntari 3:1, FCU–Dinamo 1:1, Oțelul Galați–Kolozsvári U 1:0 (tehát a kupa-meccs után a bajnokiban is nyertek a galaciak az U ellen)

(felsőház) FARUL–CFR 5:1(!), FCSB–RAPID 2:2, a Sepsi OSK otthonában kapott ki 1:3-ra a Constantin Gâlcăt a kispadjára ültető Craiovai Universitateától.

Az FCSB a tabellavezető (45 p), 2. Universitatea (34), 3. Farul (32), 4. CFR (31), tehát leginkább a 2. és a 3. helyekért zajlik a küzdelem. Gigi Becali FCSB-je idény nagy esélyes a bajnoki cím elnyerésére.

Megkezdték az online jegyárúsítást a csütörtöki UTA–OȚELUL meccsre. Jegyét megveheti a Neuman Ferenc aréna területén levő fun-shopban is, ma (kedden) és holnap 11–18 óra között. A meccs napján (április 25.) a pénztárak 14 órától a mérkőzés kezdetéig árusítanak jegyet, a készlet erejéig… Ígéretéhez híven, az UTA-klub vezetősége a továbbiakban is ingyenesen fogadja a minimum 10 gyermekes csoportokat (kísérővel). A névsor alapján beengedett 14 év alattiaknak a Déli Lelátón biztosítanak helyet – természetesen ezt is a szabad helyek erejéig…

Az Elit Liga elődöntőjének odavágóján az U17-es UTA-akadémiások 2:2-es döntetlent játszottak az U17-es FCSB-vel a Motorul pályán. Az aradiak góljait – az elsőt és a kiegyenlítő negyediket – Denis Țăroi és Adrian Dragoș szerezték. A visszavágó a fővárosban lesz április 28-án. A másik elődöntőben az Universitatea a Farullal csatázik.

• A labdarúgó II. Liga éllovasa, az Unirea Slobozia fél lábbal már a Szuperligában érezheti magát, miután vasárnap délben 2:1-re megnyerte a Sellenberk elleni rangadót. A Slobozia így már öt ponttal vezet a rájátszásban, és habár még matematikailag még nem harcolta ki a feljutást az élvonalba, az akár a következő játéknapon, szerdán bekövetkezhet, amikor a 6. Mioveni otthonába látogatnak. Sellenberk a vereséggel lecsúszott a 3. helyre, miután a Vajdahunyadi Corvinul jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőzte.

A III. Ligában a temesváriak és a pécskaiak is nyerni tudtak! Phoenix Buziaş–FC Bihor 0:3, CSC Peciu Nou–Politehnica Timișoara 0:2 (Curescu 17, D. Popa 76), Progresul Pecica–Gloria Lunca Teuz Cermei 4:1 (Iuga 39, Bozian 48, Răchită 62, Bănățan 90+2 ill. Cornicioiu 52), ACB Ineu–CS Socodor 1:1, 

Şoimii Lipova–Avântul Periam 0:0.

A IV. Liga történései:

Viitorul Arad–CS Beliu 3:1, Podgoria Pâncota–Victoria Felnac 2:1, Victoria Nădlac–Unirea Sântana 0:9(!), Voinţa Macea–Şoimii Şimand 1:3, Frontiera Curtici 2004–Victoria Zăbrani 2:1, Athletico Vinga–Păulişana Păuliş 1:1.

• A bajnoki címét ismét megvédő(!) Ferencváros a másodosztályban listavezető Nyíregyháza vendége lesz a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai elődöntőjében. A Puskás Arénában május 15-én sorra kerülő MK-döntő első résztvevője már kedden (ma) este ismertté válik, amikor a Paks a Kisvárdát fogadja.

Atlétika

A temesvári születésű 46 éves orvos, Mara Guler-Cionca (Aradi CSU) Varsóban a 6 órás futóversenyen 77,96 km-t szaladt, beállítva ezzel a hazai női országos csúcsot!

• Több Stanley Kupa-győztes játékos biztosan ott lesz a kanadai jégkorong-válogatott keretében, amely május 7-én Budapesten is jégre lép majd. Az észak-amerikai profiliga (NHL) alapszakaszának zárónapja után Jordan Binnington, a St. Louis Blues kapusa, Connor Bedard valamint a Buffalo Sabres három hokisa, Owen Power, Bowen Byram és Dylan Cozens is jelezte, részt vesz a kanadai csapattal a csehországi elitvilágbajnokságon. A magyar és a kanadai válogatott május 7-én az MVM Dome-ban csap össze, ez lesz a tengerentúliak utolsó felkészülési összecsapása a május 10. és 26. közötti csehországi vb előtt. Előtte a kanadaiak május 5-én Bécsben lépnek jégre az osztrákok ellen.

Simona Halep visszavonult a ma kezdődő madridi tenisztornáról, amin így (csak) S. Cîrstea, A. Bogdan és I. Begu játszik majd Romániát képviselve.

• Az Otopeniben megrendezett úszó-ob zárónapján a Hunyad megyei Nagy Nándor bronzérmet nyert 1500 m gyorsban.

• A bukaresti tigrisek, a CSM női kézilabdázói nyerték a Románia Kupát, miután a döntőben 32:27-re (17:13) legyőzték a HC Dunărea Brăila csapatát.

Szerkesztette Kurjatkó Péter

(agerpres, gsp, glsa, sportarad, szekelysport, MTI)

Hozzászólások