Vége a titkolózásnak: lehullt a lepel a Red Bull nagy rejtélyéről

2024. február 21. 16:35 (szerda) /

Az autó bejáratása óta ment a találgatás, milyen megoldást rejteget a Red Bull az új, 2024-es autójának oldalán. Bahreinben végre fény derült rá.

A címvédő Red Bull új RB20-asán – amelyet az elmúlt egy hétben kisebb rejtély lengett körül, hiszen nem látszott tudniillik, hol rejtőznek a motor hűtésére (is) szolgáló légbeömlő nyílások – a bahreini nyitónapon lőtt első közeli fotók választ adtak a kérdésre. Az új Red Bull erősen alávágott oldaldobozain felül egy apró vízszintes, alul pedig egy hosszúkás függőleges rés nyílik – írja az M4 Sport.

A hírek szerint a rést a Ferrari mintájára egy S-csatornához is használhatják, aminél a burkolaton belül vezetik át az elöl beeresztett levegőt a kocsitest felszínére. 

A lap szerint az új Red Bullon azonban nemcsak az oldaldobozok tűnnek extrémnek. A motorborítás két oldalán két nagy méretű csatorna húzódik. Kiderült, ezeknek a versenyző feje mellett van egy bemeneti nyílásuk. A szintén gyanúsnak tűnő orrkúp egyelőre ugyanolyan, mint a bemutatón, nem nyitottak rajta rést a fekete panel eltávolításával.

(Forrás: origo)

Hozzászólások