XAVI: 75 percig domináltunk, többet érdemeltünk volna

2024. február 22. 15:31 (csütörtök) /

A Barcelona 1:1-es döntetlent játszott a Napoli vendégeként a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Gólszerzők: Osimhen (76.), ill. Lewandowski (60.).

A vendégek vezetőedzője, Xavi szerint nem tudták lezárni a meccset: „Jól védekeztünk... nagyon jól működött a játékstílusunk. 1:0-nál el kellett volna dönteni a meccset, de ezt az esélyt elszalasztottuk. 75 percet domináltunk, de ők az első kapura lövésüknél gólt szereztek, ilyen a Bajnokok Ligája. A csapat jól nézett ki, sok lehetőséget alakítottunk ki. Többet érdemeltünk volna, de gólt kell szereznünk, és nem szabad gólokat kapni” – értékelt a mérkőzést követően Xavi, a Barcelona vezetőedzője.

***

Az FC Porto Galeno hosszabbításban szerzett góljával 1:0-ra legyőzte az Arsenalt.

A mérkőzés után Mikel Arteta, az Arsenal menedzsere arról beszélt, hogy csapata nem volt elég fenyegető és agresszív a portói találkozón.

„Sokkal jobban kell kezelnünk a helyzeteket. Azzal nem nyerhetünk, ahogyan háromszor labdát kezeltünk mély területeken. Ha negyeddöntőben akarunk lenni, le kell győznünk az ellenfelünket, és ezt kell tennünk az Emiratesben. Nem voltunk elég fenyegetőek és agresszívak, különösen a labdával a támadó harmadban. Ezt jobban is tudjuk csinálni”.

Mikel Arteta a portóiakat is dicsérte: „Nagyon szervezetten védekeznek és mindig megtörik a ritmust, de van néhány dolog, amit jobban kell csinálnunk” – tette hozzá az Arsenal menedzsere.

(Forrás: nso)

Hozzászólások