A nyilvános szereplés és velejárói

Írta:
2023. szeptember 22. 16:55 (péntek) /

Az Aradi Magyar Napok idei programsorozata szeptember 22-én 14 órakor a Csiky Gergely Főgimnázium könyvtárában kezdődött Constantinovits Milán, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szakmai főigazgató-helyettesének előadásával.

Az előadás címe A sikeres előadás 10 titka volt, ebből az előadó minden bizonnyal az összes titkot ismeri, hiszen olyan szinten tartott egy kétórás bemutatót, hogy a jelenlévőknek egy pillanatig sem lankadt a figyelmük. Ezt alátámasztotta az a tény is, hogy az előadás végén a résztvevő diákok egyhangúlag vallották: ez nagyon jó volt.

Kása Katalin, az MCC munkatársa, egykori Csikys diák üdvözölte a közönséget, és mutatta be Constantinovits Milánt, aki igyekezett két órában összefoglalni és átadni mindazt, ami kulcsfontosságú, ha előadók szeretnénk lenni, és elengedhetetlen, ha még a sikerre is pályázunk.

Közvetlen, oldott hangulatú interaktív beszélgetés jellemezte az előadást, melynek központja természetesen a nyilvános szereplés volt, de szóba került a lámpaláz, megismerhettük a jó előadás kritériumait, megtudtuk, hogy mi az a kreatív plusz, és hogy mennyire fontos egy előadásnál a nyitómondat és a záró gondolat egyaránt.

Constantinovits Milán már az első másodpercekben feltámasztotta a közönségben az érdeklődés csíráját, és sikerült egy érdekes, hangulatos, hasznos péntek délutáni „műsort” adnia az aradiaknak.

Hozzászólások