Bukarestben jártak Solymos vára ügyében

Írta:
2024. február 21. 16:59 (szerda) /

A solymosi erődítmény egyik falának leomlása mutatja, hogy mennyire rossz volt a lippai önkormányzat döntése, hogy visszavonta az Arad Megyei Tanács vár feletti igazgatási jogát – vélekedik a megyei önkormányzat.

Ionel Bulbuc megyei tanácselnök kedden délután Bukarestben folytatott megbeszélést az ügyben – Sergiu Bîlcea parlamenti képviselő és Bogdan Blaga, az Arad Megyei Múzeum igazgatóhelyettese társaságában – Raluca Turcan művelődési miniszterrel és Oana Zahariával, az országos örökségvédelmi intézet igazgatójával. A tárgyalásról a megyei elöljáró a Facebook-oldalán számolt be, majd közleményben tudósított a részletekről.

„Megkaptuk a beleegyezést, hogy a várrom felkerül arra az örökségvédelmi intézet összeállította listára, melyen a sürgős beavatkozást igénylő, ezért anyagi támogatásra javasolt műemlékek vannak. Bár ezt a beszélgetést Lippa város polgármesterének kellett volna lefolytatnia a minisztériumban – ha érdeklődést mutatott volna –, helyette megtettük mi, a megyei tanács képviselői. Köszönöm Turcan és Zaharia asszony támogatását, és várom, hogy Aradon találkozzunk, hogy megvitassuk az előttünk álló felújítási projekteket” – nyilatkozta Ionel Bulbuc.

A közleményben azzal indokolták az egy évtizedig a megye hatáskörébe tartozó műemlék felújításának az elmaradását, hogy a lippai önkormányzat nem adta ki idejében a pályázat összeállításához szükséges iratokat.


f2102-12 (Fotó: Facebook/Ionel Bulbuc)

Hozzászólások