Bűnügyi eljárás Lupény polgármestere ellen

Írta:
2015. február 4. 16:35 (szerda) /

Lupényig terjed a Bute-bokszgála kapcsán indított bűnügyi eljárás. A DNA ügyészei házkutatást tartottak Cornel Resmeriţă PSD-s polgármester lakásán, illetve a lupényi városházán, s ennek alapján őrizetbe vették 24 órára, illetve Bukarestbe szállították további kihallgatásra az inkompetenciájáról és populizmusáról elhíresült polgármestert. A DNA Resmeriţă 30 napos előzetes letartóztatását kérte, a bíróság házi őrizetet rendelt el.

A vád szerint 2011 novemberében a lupényi önkormányzat nevében a polgármester 10,9 millió lej értékű szerződést kötött a Termogaz Company Kft.-vel a sztrázsai áramszolgáltatás korszerűsítésére, noha az önkormányzat által elkészített terv szerint a korszerűsítés 8,3 millió lejbe került. Ráadásul Resmeriţă illegálisan, a jogszabályok által kötelezőnek megszabott tender kikerülésével kötötte meg a felértékelt szerződést, közel 2,6 millió lejes kárt okozva ezáltal. A lupényi önkormányzat az akkor Elena Udrea által irányított fejlesztési minisztériumtól kapta a pénzt, mivel az említett tárca finanszírozta a sztrázsai üdülő korszerűsítési programját. A lupényi önkormányzat nyomban tovább utalta a pénzt a Termogaz Company-nak, mely 2011 decemberében szintén tovább utalta a Bute-bokszgálát szervező Europlus Computers cégnek, fiktív „tanácsadás és népszerűsítés” címen.

A DNA vádja szerint a fejlesztési minisztérium–lupényi önkormányzat–Termogaz-Europlus Computers összejátszás nyomán közel 2,6 millió lej került illetéktelen zsebekbe a bokszgála kapcsán.

Hozzászólások