Idén is Fehér Megyei Magyar Napok!

2018. április 24. 18:14 (kedd) /

2018. június 8–10. között ismét megrendezésre kerül a népszerű programsorozat, mely összefogja és erősíti a Fehér megyei magyarságot.

Sztármeghívottjaink idén a jól ismert Beatrice, valamint Vincze Lilla és a Napoleon Boulevard lesznek. Fellépnek még a Fölszállott a Páva közönségdíjasai, a Tatrospart Táncegyüttes közösen a Gyimesvölgye férfikórussal, az Ördögszekér Zenekarral, a programkínálatot színesíti a Háromszék Táncegyüttes, gyermekkoncerttel a Karaván együttes, a már hagyománnyá vált véndiák koncerttel a Smici Blues Band zenekar, míg a  Magyarlapádi Piros Pántlikás, a Vajasdi Margaréta és a Nagyenyedi Ficfa zenekar egy közös táncházzal készül.

Az említett programok mellett idén is minden érdeklődőt kiállítással, kulturális rendezvényekkel, tanácskozásokkal, sporttevékenységekkel és gyermekfoglalkozásokkal várunk.

A hagyományos tornabemutatóval nyitjuk meg eseményünket. A több mint száz éves hagyomány folytatására a kollégiumi diákság idén is összegyűlik, hogy fenntartsa és továbbvigye az év végi „Tornavizsga” közösségépítő erejét.

Az eseménysorozat alatt bemutatunk olyan művészeket, előadókat és vállalkozókat, akik a szórványban maradtak, erősítve, támogatva a magyarságot.

A Torockói Íjász Szer Egyesület hagyományos íjászattal látogat el a rendezvényre, ahol változatos bemutatókkal készülnek: ismertetik a jurta felállítását, a honfoglaló magyarság korhű ruházatát, harci szokásait, harcművészetét, valamint az íj használatát és az íjjal lövés fogásait. A bátrabbak íjász ügyességi vetélkedőkben is részt vehetnek.

2018 a Család éve: a szombati napot ennek szenteljük. Olyan programokat szervezünk, ahol a család minden tagja megtalálja a kedvére való elfoglaltságot. Délelőttől kezdődnek a kézműves foglalkozások, 17 órától a Karaván együttes szórakoztatja a családot. Napközben foci- és kosárlabda-bajnokságra kerül sor, diákokat, szülőket és véndiákokat egyaránt várnak a csapatokba.

A Bethlen Gábor Kollégium udvarán kézműves termékek és a gasztrosarok várja az érdeklődőket, ahol enyedi borokat, bográcsos ételeket, helyi kézműves édességeket és egyéb finomságokat lehet kóstolni.

A szervezők szeretettel várják a magyarságot!

Hozzászólások