Igényelhető az üzemanyag ártámogatás

Írta:
2017. december 6. 17:25 (szerda) /

Amint a Mezőgazdasági és Intervenciós Kifizetési Ügynökség (APIA) Országos Központjától megtudtuk, 2018. január 3-ig lehet benyújtani a jövő évre vonatkozó, mezőgazdasági munkálatokban elhasználandó gázolajár támogatásának a jóváhagyását. A kérvényeket a megyei, illetve a bukaresti APIA központokban várják.

A gázolajár támogatás jogosultjai: mezőgazdasági termelők, engedéllyel rendelkező fizikai személyek, a 44/2008-as Sürgősségi Kormányrendelet alapján működő családi vállalkozások, amelyek szerepelnek a Mezőgazdasági Nyilvántartóban, a Farmok vagy a Szőlőültetvények Nyilvántartójában. talajjavítási munkálatokra szakosodott vállalatok vagy hasonló szövetségek, amelyek szerepelnek a Talajjavítási Nyilvántartóban. Kutatóközpontok vagy szervezetek, illetve ipari kutatásokra, fejlesztésekre szakosodott intézmények.

Növénytermesztés, állattartás vagy talajjavító tevékenységtől függetlenül, a támogatás jóváhagyásához szükséges követelmények: szerepelnie kell az APIA  Egyéni Azonosító Nyilvántartójában (Registrul Unic de Identificare) RUI; a megművelt területeinek, a nevelt állatainak, a gondozott méheinek stb. szerepelnie kell az APIA nyilvántartásában; szerepelnie kell az Országos Kitermelési Nyilvántartónban (RNE), az Állat-egészségvédelmi Hatóság nyilvántartójában; a megművelt területnek legkevesebb 1 hektár, a legkisebb parcellának 0,3 hektárnak kell lennie; az öntözéshez használt motornak belsőégésűnek kell lennie.

A támogatásigénylés benyújtásakor szükséges iratok: az azonosító, illetve iktatott területek, állatszámok vagy öntözött területek bizonylatainak másolata; az illetékes polgármesteri hivataloktól származó, a megművelt területre vonatkozó bizonylatok; szükség esetén az Országos Szőlőművelési Hivataltól származó bizonylat másolata; a támogatásigénylésben érintett terület hozzávetőleges termesztési kimutatása; arra vonatkozó bizonylat, hogy az igénylő nem szerepel a Talajjavító Országos Ügynökség adósainak a névsorán; az öntözésre vonatkozó szerződésnek a másolata; a fizikai személyeknek olyan nyilatkozata, miszerint engedéllyel rendelkező magánszemély vagy magánvállalkozó státust kíván szerezni – áll az APIA Országos Központjától kapott tájékoztatóban. 

Hozzászólások