Hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Monica Macovei volt igazságügyi minisztert

2024. április 15. 09:31 (hétfő) /

Hat hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte pénteken a mangaliai bíróság Monica Macovei volt igazságügyi minisztert gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt.

A Konstanca megyei táblabírósági ügyészség 2023 szeptemberében emelt vádat Monica Macovei ellen. Az ügyészség tájékoztatása szerint a volt igazságügyi miniszter 2022. október 8-án Mangalia közelében, a 39-es országúton vezetett, amikor átment a szembejövő sávra és elütött egy motorkerékpárost, 110-120 napos orvosi ellátást igénylő sérüléseket okozva neki. Az ügyészek kiemelték, hogy az ütközés során veszélybe került a motorkerékpáros élete.

Macovei két évig a hatóságok felügyelete alatt marad és társadalmi reintegrációs programokon kell részt vennie. Ugyanakkor 60 napot kell közmunkáznia a bukaresti gyermekvédelmi igazgatóság vagy a bukaresti második kerületi közterület-fenntartó igazgatóság szolgálatában. A büntetőper 10 000 lejes költsége is őt terheli – mondta ki a bíróság, amelynek ítélete azonban nem jogerős. (Agerpres)

Hozzászólások