A lélek színei – festészeti kiállítás

Írta:
2023. március 27. 18:41 (hétfő) /

Johann Wolfgang Goethe mondta: „Az embernek minden nap hallgatnia kellene egy kis zenét, olvasnia egy kis költészetet, és néznie egy csodás képet, hogy a világi gondokat kitörölje az elméjéből, és észrevegye a szépet, amit Isten ültetett az ember lelkébe”.

Zina Tomuța amatőr képzőművész festményeiből nyílik kiállítás A lélek színei címmel. A tárlatnyitó március 30-án, csütörtökön 15 órakor lesz a megyei könyvtár Sabin Drăgoi termében.

„Művészeti iskolába jártam, ahol megtanultam az önkifejezés technikáját. Elkezdtem lefesteni mindazt, amit éreztem vagy láttam és lenyűgözött. Szeretem a színeket, és ezen keresztül fejezem ki magam. Szakmai pályafutásomat egy másik művészeti ágban a divattervezéssel folytattam. Most visszatértem első szerelmemhez, a festészethez. Leginkább online mutatom meg alkotásaimat, de azt szeretném, ha az Arad Megyei Könyvtárban ez a kiállítás bevonzaná a szépség szerelmeseit, hogy élvezhessék a számukra elérhető kulturális kínálatot. Azt szeretném, hogy aki eljön a könyvtárba, olvasson el egy könyvet, és élvezze a színeket, melyet érzelmekkel vetítettem ki a vászonra. Ez az én lelkem ajándéka az aradiak lelkének” – mondja Zina Tomuţa.

A lélek színei című kiállítást március 30-tól április 14-ig ingyenesen látogathatják a művészetkedvelők hétfőtől péntekig 9–17 óra között az Arad Megyei Könyvtár Artoteca nevű kulturális kiállítóterében (Gh. Popa de Teiuș u. 2–4. szám, első emelet).

 

Hozzászólások