Irodalommal a könyv és a szerzői jogok világnapján

Írta:
2024. április 21. 18:03 (vasárnap) /

Április 23-án, kedden 17 órától az Arad Megyei Tanács égisze alatt az Arad Megyei Könyvtár és az Arad Megyei Kulturális Központ Irodalmi reStart... a könyv napján, a könyvtárban címmel kulturális rendezvényt szervez a könyv és a szerzői jogok világnapja alkalmából.

Az Unesco kezdeményezésére, 1996 óta jegyzik a könyv és a szerzői jogok világnapját, aminek az ötlete Katalóniából származik, ahol április 23-án hagyomány egy szál rózsát ajándékozni minden eladott könyv után.

Ebből az alkalomból a kulturális intézmény Sabin Drăgoi termében bemutatják a reStart 2023. Ifjúsági irodalmi antológia című kiadványt.

A rendezvényen jelen lesz Ioan Matiuț, a kiadvány szerkesztője, Cristina Kuschausen professzor és Vlad-Sergiu Sandu pap, a beszélgetés moderátora Ioana Nistor.

„Olvass! Olvass az emlékekért, a gondolatokért, a képletekért vagy egyenletekért, a történelemért vagy a történetekért, amelyek feltárják a világegyetemet és a könyvtár igazi kincsét, amelyet tudásnak hívnak” – ezzel a felhívással csalogatnak a szervezők az eseményre.

Az Irodalmi reStart célja, hogy az aradi könyvtár kulturális programjában hagyománnyá váljon, és egy örvendetes lehetőség legyen a fiatal szerzők számára, hogy nyilvánosságra hozzák saját alkotásaikat, ezzel elősegítve az olvasáshoz való jogot és szabadságot, bátorítva és ösztönözve az olvasást, és a kulturális intézmények, könyvtárak és könyvek felé kívánva vonzani az érdeklődőket.

Hozzászólások