Szombaton Dévára ér az Irodalmi Karaván

Írta:
2022. november 2. 17:17 (szerda) /

Idén januárban Irodalmi Karaván címmel indított rendezvénysorozatot a Petőfi Kulturális Ügynökség. A karaván célja megmutatni a magyar nyelv és irodalom egységét, és ismertetni a kortárs szerzőket Magyarországon és a határon túl. Az Irodalmi Karaván olyan kulturális roadshow, amely a magyar nyelv- és irodalom értékeit őrizve, klasszikus és kortárs szerzőket egyaránt bemutatva több generációt összekapcsol – írják a szervezők.  Juhász Anna irodalmár, a Petőfi Kulturális Ügynökség kiemelt programok igazgatója, hangsúlyozta: céljuk egy olyan komplex programsorozat létrehozása, amely egyszerre tanít, ismeretet, élményt ad, és biztosítja, hogy legyen élő, irodalmi párbeszéd – határok nélkül. A rendezvénysor első állomása idén januárban volt Székelyföldön. Azóta számos kortárs alkotó volt meghívottja az utazó irodalmi szalonnak, a Kárpát-medence különböző településein.

E hétvégén, 2022. november 5-én két rendezvénnyel és neves alkotókkal érkezik Dévára az Irodalmi Karaván. Délelőtt 11 órától a Szent Ferenc Alapítvány dévai házában tartanak rendhagyó irodalomórát, amelyen Böjte Csaba atya vendége lesz Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser, Juhász Ferenc költő fiatalabb lánya, Csender Levente József Attila-díjas író, pedagógus és Földes László HOBO, Kossuth-díjas magyar bluesénekes, dalszerző, előadóművész.

Délután 18 órától a dévai Dávid Ferenc Unitárius Zarándok- és Szórványközpontban kerül sor Irodalmi Szalon-estre Juhász Annával, Csender Leventével és Fölédes Lászlóval.

Mindkét rendezvényre nagy szeretettel várják az érdeklődőket!

Hozzászólások