A Veszprém legyőzte a Montpellier-t

Írta:
2023. szeptember 22. 15:49 (péntek) /

A Veszprém házigazdaként 33:31-re (13:15) legyőzte a francia Montpellier HB csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

A hazaiaktól Bjarki Már Elísson, a vendégek keretéből Yannis Lenne és Diego Simonet hiányzott.

A két csapat 17. alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a Veszprémnek öt vereség mellett ez volt a 12. sikere. A csoportjukban két győzelemmel álló bakonyiak a héten a dán GOG vendégei lesznek a BL-ben.

„Nehéz mérkőzésre számítottam, hiszen nagyon erős, nagyon jó csapat volt az ellenfelünk, amely remekül védekezik” – mondta a lefújást követően a sajtótájékoztatón Momir Ilic.

Hozzátette, kicsit idegesen kezdtek, több ziccert is kihagytak, de később vissza tudtak jönni a mérkőzésbe, de a 2. félidőt megint rosszul kezdték, labdaeladásaik és rontott lövéseik voltak, ekkor három góllal meg tudott lépni a Montpellier.

„Kentin Mahé és Dragan Pechmalbec beállása dinamikát hozott a csapatba, és Nedim Remili is fontos gólokat szerzett. A mérkőzés nagy részével elégedett vagyok, de látszik a csapaton, hogy még több időre és edzésre van szükségünk, hogy összeszokjunk” – nyilatkozta a veszprémiek vezetőedzője.

***

A német bajnok három góllal legyőzte a Szegedet

A Szeged 35:32-re (16:15) kikapott a német THW Kiel otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában.

Ez volt a szegediek 250. mérkőzése a BL-ben, mérlegük 117 győzelem, 21 döntetlen és immár 112 vereség.

A vendégcsapatból Szita Zoltán, Szymon Dzialakiewicz és Carlos Molina, a Bundesliga-címvédő hazaiaktól pedig többek között Vincent Gérard és Steffen Weinhold hiányzott.

A két csapat 15. egymás elleni BL-meccsén öt szegedi siker és egy döntetlen mellett kilencedik alkalommal nyert a Kiel. A két vereséggel álló csongrádiak szerdán a dán Aalborg HB csapatát fogadják.

*

Máthé Dominik francia csapata, a Paris Saint-Germain házigazdaként 35:31-re nyert a horvát PPD Zagreb ellen. A magyar válogatott jobbátlövő mindkét kísérletét gólra váltotta.

(Forrrás: MTI)

Hozzászólások