Lelátó

Írta:
2024. április 16. 09:46 (kedd) /

Az aradi sárga-kék kosarasok tegnap (lapzárta után) megkezdték az LNBF-döntő három győzelemig tartó párharcát a Konstancai CSM CSU ellen. Aradon csak a harmadik meccsel (április 23-án) kecsegtethetik a lelkes aradi és környékbeli szurkolókat. A hétfői kezdés után holnap, szerdán már a 2. meccsüket is lejátsszák idegenben, a Fekete-tenger partján. Az eredményekre visszatérek, hiszen nem mindegy, hogy milyen lelki állapotban állnak majd pályára a Victoria sportcsarnokban, jövő kedden este 19 órától.

Ha kíváncsiak a holnapi 2. összecsapásra, keressék meg a youtube.com oldalon a FRB TV csatornáját, ahol remélhetőleg élőben közvetítik azt.

Könnyed hazai győzelemmel vette célba a harmadik helyet a Sepsi-SIC. Női kosárlabda-bajnokság – a harmadik helyért – rájátszás első mérkőzés: Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC–CSM Târgoviște 82:57 (24:24, 21:14, 21:9, 16:10).

• Az Aradi CSM asztaliteniszezője, Alesia Sferlea bronzérmet nyert női párosban lengyel partnerével, Natalia Bogdanowicz-al a podgoricai WTT- Youth Star Contender versenyen. Sferlea immár Butterfly Tenergy 05 borítású Butterfly Zhang Jike Super ZLC ütővel versenyez. 

Szudi Ádám főtáblára jutott, Lakatos Tamás viszont a selejtező első körében búcsúzott az asztaliteniszezők Feeder-besorolású WTT-versenyén a csehországi Havirovban. A főtáblán a nőknél Póta Georgina szerepel, aki erőnyerőként a legjobb 32 között lép először asztalhoz.

• Sipos Adrián csapata, az MT Melsungen 30:19-re kikapott a Bajnokok Ligája-címvédő SC Magdeburgtól a férfi kézilabda Német Kupa vasárnapi döntőjében.

Ma sorsolnak! A norvégokkal azonos kalapban a magyar női kézilabda-válogatott, így biztosan nem játszik az Európa-bajnoki címvédő Norvégiával a nyári, párizsi olimpia csoportkörében. A kalapokat a nemzetközi szövetség honlapján hozták nyilvánosságra vasárnap este.

A csoportkör sorsolására kedden 18.30-tól kerül sor Párizsban.

A női kézilabdatorna sorsolási kalapjai:

1. Norvégia, MAGYARORSZÁG

2. Hollandia, Németország

3. Szlovénia, Spanyolország

4. Svédország, Franciaország

5. Dánia, Brazília

6. Angola, Koreai Köztársaság

A férfi kézilabdatorna sorsolási kalapjai:

1. Dánia, Spanyolország

2. Horvátország, Norvégia,

3. MAGYARORSZÁG, Németország

4. Szlovénia, Franciaország

5. Svédország, Egyiptom

6. Argentína, Japán

A csoportok első négy-négy helyezettje jut tovább.

Rali Eb – A román Simone Tempestini, Sergiu Itu kettős győzelmével zárult a rali Európa-bajnokság (ERC) idei nyitófutama, a Rally Hungary Veszprémben, ahol a Csomós Miklós, Nagy Attila duó harmadikként zárt.

„Fordulatos verseny volt, és az igazat megvallva, egyáltalán nem számítottam ilyen végeredményre” – nyilatkozta a céldobogón Csomós. Hozzátette, nehéz napjuk volt, az egyik szakaszon egy padka megdobta az autójukat, amelynek a hátulját ennek nyomán megütötték, elhajlott a kormányösszekötőjük és a végére az összes gumit elhasználták.

A győztes Tempestini hihetetlennek nevezte, hogy a Skoda Fabia RS Rally2-vel teljesített első Eb-futamát rögtön megnyerte.

„Nagyon nehéz volt ez a verseny, itt könnyű hibázni, de szerencsére a mi futamunk végig jól alakult. Koncentráltak tudtunk maradni a végéig, ez pedig eredményre vezetett” – jelentette ki.

Végeredmény, V-Híd Rally Hungary (13 gyorsasági szakasz, 192,43 km, a dobogósok):

 1. Simone Tempestini, Sergio Itu (román, Skoda Fabia RS Rally2) 1:52:50.4 óra

2. Mathieu Franceschi, Andy Malfoy (francia, Skoda Fabia RS Rally2) 17 mp hátrány

3. Csomós Miklós, Nagy Attila (Skoda Fabia Rally2 Evo) 29.9 mp h.

A BVSC-Zugló 15:8-ra kikapott a holland ZV De Zaan együttesétől a női vízilabda Eurokupa trieszti négyes döntőjének bronzmérkőzésén, ezzel 4. helyen zárta a sorozatot.

Major Veronika a vasárnapi fináléban sokáig vezetett, végül azonban a negyedik helyen zárt és nem szerzett kvótát női légpisztolyban a Rio de Janeiróban zajló sportlövő olimpiai kvalifikációs versenyen.

UTA-akadémia

Az U18-as UTA-sok 5:2-re győzni tudtak a Bihari LPS otthonában. Az U17-eseknél Csíkszereda–UTA3:3, az U16-os piros fehérek 2:1-re kikaptak Craiován az Universitateától, míg a legkisebbek (U15) 4:2-re nyerni tudtak Olténiában. 

A III. Liga felsőházában: Temesvári POLI–Phoenix Buziaş 2:2 ( R. Ciurel 67, Pamfile 77 ill. Ferțu 13, Chistrugă 87), CSC Peciu Nou–FC Bihar 0:3 (S. Jurj 28, Calugher 48, Tincău 78). A nagyváradiak 9 pont előnnyel a 44 pontos POLI előtt vezetik a tabellát.

Az alsóházban a Pécskai Haladás nyert idegenben. Perjámosi Lendület–Pécskai Haladás 0:3 (Răchită 39, Shiaondo 67, Arsene 74), Lippai Sólymok–Borosjenői ACB 2:2, Csermő–Székudvar 2:3.

A play-outot a pécskaiak vezetik (40 pont), 2. Lippa (27 p), 3. Perjámos (23 p).

Kovács István gálameccset kapott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében! Románia jelenleg legjobb játékvezetőjének, a 39 éves nagykárolyi sípmesternek ez lesz a 6. BL-mérkőzése idén. Az UEFA kijelölésének értelmében kedd este Kovács István fogja irányítani a Barca–PSG csata visszavágóját.

 

Ne feledjék! Ma és holnap eldől, kik kerülnek a BL-elődöntőbe!

Ma, kedden 22 órától:

FC BARCELONA–PSG (Digi Sport 1)

BORUSSIA DORTMUND–ATLÉTICO MADRID (DGS 2)

Holnap, szerdán, 22 órától:

Manchester City–Real Madrid (DGS 1)

Bayern Munchen–Arsenal (DGS 2).

Jó szurkolást!

 

Szerkesztette Kurjatkó Péter

(gsp, szekelysport, glsa, sportarad, MTI)

 

Hozzászólások